Ölümlü kavga yaşanan Karaçoban’da barış

Güncelleme Tarihi:

Ölümlü kavga yaşanan Karaçoban’da barış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2009 18:03

ERZURUM’un Karaçoban İlçesi'nde seçim tartışması sonucu çıkan ve 1 kişinin ölümü, 5 kişinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ardından taraflar ilçe kaymakamı Naci Aktaş’ın girişimleriyle barıştı.

Karaçoban İlçesi'nde DTP’den belediye başkan adayı olan Sıddık Uğun ile CHP’den İl Genel Meclisi üyesi adayı olan Emin Çağlar’ın da aralarında bulunduğu iki grup arasında, 30 Mart tarihinde saat 10.00’da Hacılar Mahallesi’nde aynı aşirete mensup iki aile arasında taşlı, sopalı ve silahlı kavga cıktı. Olayda İl Genel Meclis üyesi adayı Emin Çağlar yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı. Bu olay sonrası ilçede huzur ve güvenin yerini korku ve paniğe bıraktığını gören Kaymakam Naci Aktaş ve diğer yetkililer harekete geçti. Girişimlerin olumlu sonuç vermesi üzerine taraflar, ilçe merkezindeki Güzel Baba Camisi'nde bir araya getirildi. Burada yapılan duanın ardından, Kuranı Kerim’in altından geçen taraflar daha sonra birbirlerine sarılarak barıştı.

Kaymakamlık Sosyal Tesislerinde verilen barış yemeğine İlçe Kaymakamı Naci Aktaş, İlçe Emniyet Amiri Serdar Kan, İlçe Garnizon Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Engin Arpa ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Aktaş, burada yaptığı konuşmada, “30 Mart’ta istenmeyen bir tartışma yaşandı ve bir kişinin ölümüne neden oldu. Bu kavganın bi ran evvel bitirilmesi için gerekli girişimlerde bulunduk ve olumlu sonuç aldık. Bu barışa tereddütsüz el uzatanları yürükten kutluyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!