‘Ölümcül hata’ya rekor tazminat

Güncelleme Tarihi:

‘Ölümcül hata’ya rekor tazminat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 06:01

İstanbul’da beyin kanaması nedeniyle yaşamını yitiren ve organlarıyla 7 kişiye can veren 39 yaşındaki Bilgisayar Mühendisi Ümitcan Altuğ’un ailesi, yanlış teşhis koydukları iddiasıyla hastane yönetimi ile doktora 520 bin liralık tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

İstanbul Tüketici Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesinde şu iddialara yer verildi: “Dünya devi markalara bilgisayar yazılımı üreten bir şirketin sahibi ve genel müdürü olan, evli ve bir çocuk babası Ümitcan Altuğ 15 Kasım 2017’de şiddetli baş ağrısı ve yüzünün bir tarafını hareket ettiremediği şikayetiyle özel bir hastanenin acil servisine gitti. Doktor Erdoğan A., Ümitcan Altuğ’u kısa bir muayene ettikten sonra, “Bilgisayar karşısında uzun oturmaya bağlı boyun tutulması” teşhisi koyarak kas gevşetici ilaç yazıp eve gitmesini söyledi. Ümitcan Altuğ da doktora daha önce hiç bu kadar ağrısının olmadığını, beyin kanaması olabileceğini söyledi. Doktor da, “Önemli bir şeyiniz yok. İğne yapılınca düzelirsiniz” diyerek Altuğ’u eve gönderdi.

BİLİNCİNİ KAYBETTİ

Evine gelen Ümitcan Altuğ, bir saat geçmeden fenalaştı ve kusmaya başladı. Ambulansla devlet hastanesine kaldırılan Altuğ yolda bilincini kaybetti. Hastanede beyin kanaması teşhisi konulan Altuğ 6 gün sora yaşamını yitirdi. Ailesi ve yakınları organlarının bağışlanmasına karar verdi. Altuğ’un bağışlanan organları 7 kişiye hayat verdi.”

Müvekkilinin ideal kiloda, sigara içmeyen ve düzenli spor yapan sağlıklı bir kişiyken yanlış teşhis konularak hayatını kaybettiğini dava dilekçesinde anlatan Avukat İsmail Çağrı Karataş, “Epikrizi hatalı tutulmuş, hekim ve hastane kusurunu gizlemek için müdahale tarihleri ile içerikte oynama yapmıştır. Merhum Ümitcan Altuğ’un eşi Hüda Altuğ(34) ile küçük kızları Maya(6), bu ölüm neticesinde destekten yoksun kalmıştır. 20 bin maddi 500 bin manevi olmak üzere toplam 520 bin liralık tazminatın davalı hastane ile doktordan tahsilini istiyoruz” dedi.

BEYİN KANAMASI RİSKİ SAPTANMAMIŞ

Davaya cevap veren hastane yönetimi dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Hastada şiddetli baş ağrısının müvekkil hastaneden ayrıldıktan sonra meydana gelmiş olması kuvvetle muhtemeldir. Ancak hastanın hastanedeki tek şikayeti boyun kas spazmıdır. Bu nedenle hastanedeki muayenesinden sonra eve gitmiş, bir süre dinlenmiş, 1 saat kadar uyumuş, saat 21.00’i geçtikten sonra hasta fenalaştığı için ambulans çağırılmıştır. Ambulans kayıtlarını ve hastanın çağırıldığı saatin sorulmasını talep ederiz. Hastadaki bulgular müvekkilim olan hastaneye başvurusundan sonraki 3 saat içinde gerçekleşmiştir. Hasta müvekkil hastanede iken beyin kanaması riski saptanmamıştır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!