Ölüm sokaklarda kol gezdi

Güncelleme Tarihi:

Ölüm sokaklarda kol gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hem öldürdüler, hem de yaktılar

Bir taksici cinayeti daha

ÜMRANİYE, Şile yolunda dün sabaha karşı devriye gezen jandarma ekipleri, önceki gün öğle saatlerinden itibaren kayıp olan taksici Fikri Oruç'u yol kenarına terk edilen otomobilinin yakınında öldürüldükten sonra yakılmış olarak buldu.

Korkunç cinayetle ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürerken 39 yaşındaki Oruç'un parasının ve kıymetli eşyalarının otomobilde bulunması, olayın gasp amacıyla meydana gelmediği ihtimalini arttırdı.

İki çocuk babasıydı

Ümraniye'de motor tamir atölyesinde çalışan iki çocuk babası Fikri Oruç işleri kötü gitmeye başlayınca bir süredir iki kardeşiyle birlikte 34 TCL 56 plakalı takside şoför olarak çalışmaya başlamıştı. Sarıgazi Ihlamurkuyu'daki İstanbul Çarşı Durağı'nda önceki sabah işe çıkan Oruç, öğle saatlerinde Şile yolu üzerinden üç kişi aldı. Son olarak saat 14.30 sıralarında taksici arkadaşlarıyla cep telefonundan konuşan ve üç müşteri aldığını, Dudullu yönüne gittiğini söyleyen Oruç'tan bir daha haber alınamadı.

Jandarmaların kapıları açık olarak bulduğu taksinin sürücüsü Fikri Oruç'un cesedi, aracının 15 metre ilerisinde bulundu. Yanarak tanınmaz hale gelen Oruç’un cesedi, olay yerine gelen arkadaşları tarafından ayakkabılarından teşhis edilebildi. 39 yaşındaki Oruç’un çevresinde çok sevildiğini ve düşmanının olamayacağını söyleyen gözü yaşlı arkadaşları, cesedin saatlerce yağmur altında kalmasına tepki gösterirken, ‘‘Bu ülkede taksicilerin can güvenliği nasıl sağlanacak, elimize bıcağı, silahı alarak vuralım mı?’’ diye konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!