Ölüm bile ayıramadı

Güncelleme Tarihi:

Ölüm bile ayıramadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2008 00:00

Kuleli Askeri Lisesi sınavına birlikte giren ve kardeş gibi olan Furkan Şentürk ile Murat Ağca, Güngören’deki hain saldırıda can vermişti. İki yakın arkadaş birer gün arayla Güngören Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi. Furkan’ın babası Mustafa Şentürk, Başbakan’a "Onları ayırmayın" dediğini söyledi.

Ölüm bile ayıramadı
Ölüm bile ayıramadı
GÜNGÖREN
Menderes Caddesi’nde pazar akşamı meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Murat Ağca, bir gün önce toprağa verilen Kuleli Askeri Lisesi’nin sınavlarına bile birlikte girdiği kankası Furkan Şentürk’ün yanına gömüldü. Fetih Camii’nde kılınan cenaze namazında babası Durmuş Ağca oğlunun tabutunun başından hiç ayrılmazken anne Perihan Ağca’yı ise oğlunun en yakın arkadaşı Furkan Şentürk’ün annesi Şadiye Şentürk teselli etti. İki acılı anne birbirlerine sarılarak uzun süre gözyaşı döktüler.

Başbakan’a rica ettim

Şadiye Şentürk olay anını gözyaşları içinde anlatırken " İlk patlamada Furkan ile birlikte oraya doğru koştular. Gitmeyin diye bağırdım ama dinlemediler" dedi. Furkan Şentürk’ün babası Mustafa Şentürk de şunları söyledi: "Başbakan ziyaretimize geldi. ’Bir rican var mı’ dedi. Murat’la birlikte şehit oldular. Onları ayırma dedim. Başbakan ’ben bunu yapacağım’ dedi. Murat Ağca, Fetih Camii’nde kılınan öğle namazını takiben Güngören Mezarlığı’na Furkan Şentürk’ün yanına defnedildi.

Gitme dedim, gitti

Patlamanın kurbanlarından emlakçı Alim Mantarcı (61), Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi’nde toprağa verildi. Alim Mantarcı’nın acılı eşi Hanife Mantarcı cenaze töreninde "İlk patlamada pencereden baktı. Yaralılara yardım etmek istedi. ’gitme’ dedim dinlemedi" dedi.

Öğrencileri uğurladı

Bahçelievler Orgeneral Eşref Bitlis İlköğretim Okulu’nda Beden Eğitimi öğretmeni olan Halit Öge (49) için Bahçelievler Hafız Ali Camisi’nde tören düzenlendi. Cenazeye katılan öğrencileri de öğretmenlerini çiçeklerle uğurladı. Öge, öğle kılınan cenaze namazından sonra Kocasinan Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!