Ölü taklidi yaparak köpekbalığı saldırısından kurtulma ihtimalimiz var mı?

Güncelleme Tarihi:

Ölü taklidi yaparak köpekbalığı saldırısından kurtulma ihtimalimiz var mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 10:03

Köpekbalığı saldırısından nasıl kurtuluruz? Köpekbalığı saldırısından kurtulmak için ölü taklidi yapmak doğru mudur? Ölü taklidi yaparak köpekbalığı saldırısından kurtulma ihtimalimiz var mı? Soruların cevabı haberimizde..

Haberin Devamı

Aslında köpekbalığı saldırısı sık rastlanan bir durum değil. Köpekbalıkları aç olmadıkları sürece insanlara saldırmıyorlar. Hatta aç olsalar bile insanlarla beslenmeyi tercih ettikleri söylenemez. Yani bizim için korktuğumuz kadar büyük bir tehlike değiller. Sivrisinekler onlardan daha tehlikeli çünkü çok daha fazla insanın ölümüne sebep oluyorlar. Yine de kimi zaman, özellikle açık denizlerde gerçekleşen köpekbalığı saldırıları haberlerine denk geliyoruz.

Köpekbalıkları, insanlara yakınlaştıkları zaman bunu genelde meraktan yapıyorlar. Ama sizi yemek isteselerdi bile üzerinize saldırıp parçalamazlardı. Sığ sularda beslenmek istediklerinde, çok da ölümcül olmayan bir ısırık alıp hemen oradan uzaklaşıyorlar. Bir de avlarına sürü halinde ve gizlice sokulup plan yaparak saldırdıkları zamanlar var. Bu sadece derin sularda gerçekleşen bir durum. Yine de diyelim ki bir köpekbalığını size saldırmak üzereyken gördünüz. Böyle bir durumda hareketsiz kalıp ölü taklidi yapmak hiçbir işe yaramaz. Çünkü köpekbalıkları kovalamacayı sevmiyor. En hareketsiz av, en savunmasız olan anlamına gelmekte. Daha fazla enerji harcayıp kaçan bir avın peşinde gitmektense hareketsiz olanı tercih ediyor. Böyle bir durumda kurtulmak için en güçlü şansınız, burnuna sert bir yumruk atmak olabilir. Bu darbe onu şaşırtıp donakalmasını sağlayabileceği gibi, korkup kaçmasına da sebep oluyor.

Haberin Devamı

popsci.com.tr Tarafından Hazırlanmıştır. 

BAKMADAN GEÇME!