Olimpos'ta yanan ağaç evler yeniden yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Olimposta yanan ağaç evler yeniden yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2007 11:51

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı turistik Olimpos beldesinde 7 Şubatta çıkan yangında tamamen yok olduğu için yenilenen ”Kadir'in Ağaç Evleri”nin, 1 Nisanda açılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Ağaç evlerin sahibi Kadir Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıl önce oluşturduğu ağaç evler konseptiyle turizme öncülük ettiğini, ancak 7 Şubatta elektrik kontağından çıktığı tespit edilen yangınla işletmesinin yüzde 90'ının yandığını belirtti.

Ağaç evleri yeniden oluşturmak için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kaya, 200 yatak kapasiteli işletmenin, yine aynı yatak kapasitesine sahip olacağını bildirdi.

Yangından sonra yurt içinden ve yurt dışından birçok kişiden mesaj aldığını ve moral bulduğunu belirten Kaya, şunları söyledi:

“Yangından sonra gerek yurt içi, gerekse yurt dışından birçok gönül desteği, moral desteği aldım. İnsanların bu kadar duyarlı olmaları beni çok mutlu etti. Benim değil bizim olan bu yeri, küllerinden yeniden meydana getirerek, doğum günüme rastlayan 1 Nisanda açmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

İşletmesini “çocuğu” gibi tanımlayan Kaya, 20 yıl önce ağaç evlerini oluştururken, doğal ortamı bozmadan turizme değişik ivme kazandırdığını, bundan sonra da ağaç evlerin dünya insanlarının buluşma noktası olmaya devam edeceğini söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!