OLEYIS Genel Başkanı toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

OLEYIS Genel Başkanı toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 16:01

Ankara'da iki gün önce yaşamını yitiren DİSK'e bağlı Türkiye Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) Genel Başkanı Kamer Aktaş'ın cenazesi, Yalova'nın Termal ilçesinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

KAMER AKTAŞ TOPRAĞA VERİLDİ

1970'li yıllardan itibaren sendikal mücadele içinde yer alan, akciğer kanserine yenik düşen Kamer Aktaş (60) için Termal'e bağlı Üvezpınar köyünde tören düzenlendi.

Aktaş'ın Çağlayan Caddesi'ndeki evinin önünde ve cami avlusunda düzenlenen törene ailesi ve yakınlarının yanı sıra DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı.

Törende taziyeleri Aktaş'ın ağabeyi Tamer Aktaş kabul etti. Kamer Aktaş'ın bazı yakınlarının baygınlık geçirdiği gözlendi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, cenaze namazından önce yaptığı konuşmada, yıllarca sendikal mücadelenin içinde yer alan, yüreği insan sevgisiyle dolu çok değerli bir dostunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını bildirdi.

Haberin Devamı

“Turizm sektöründe çalışanlar babalarını, başkanlarını kaybetti” diyen Çelebi, şöyle konuştu:
“Kamer arkadaşımızın arkasından konuşmak çok zor. Bir önemli yanını söylemek istiyorum. İçi insan sevgisi dolu olan, 'insanım' diyen, insanla ilgili yapılacak ne varsa oraya yüreğini koyan bir insan. Hastalığını ikinci plana attığını, temsil ettiği işçilere birtakım haklar vermek, oradaki huzuru, barışı yeniden egemen kılmak için ortaya koyduğu çabayı bilenlerdenim. Turizm sektöründe çalışanların hak ve özgürlüklerini korumaya çalışan, sosyal haklarını geliştirme mücadelesinde önemli bir arkadaşımızdı. Kendisi bize OLEYİS'i vasiyet bıraktı. Bana dedi ki 'Tek isteğim var. Bu süreci noktalayacağım. OLEYİS'in birliğini, dirliğini istiyorum, oranın daha büyümüş, birlik olmuş halini görmek istiyorum'. Bundan sonra bizlere düşen görev onun bıraktığı meşaleyi yakarak yolumuza devam etmek.”

Kamer Aktaş'ın cenazesi, öğle namazından sonra cenaze namazının kılınmasının ardından köy mezarlığında defnedildi.

Tunceli'de 1949 yılında doğan, 1968 yılında Denizcilik Bankası Yalova Termal Tesisleri'nde çalışma hayatına başlayan Aktaş, sendika iş yeri temsilciliği, bölge şube yöneticiliği, bölge başkanlığı, merkez yönetim kurulu üyeliği görevlerinin ardından 6 yıldır OLEYİS Genel Başkanlığı yapıyordu. Aktaş, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!