Ölenin arkasından konuşulmaz

Güncelleme Tarihi:

Ölenin arkasından konuşulmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Akit'e Ders

FP Genel Başkanı Recai Kutan, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Güven Erkaya'nın ölümünün ardından, başta köktendinci Akit olmak üzere, bazı gazetelerde çıkan yazılarla ilgili olarak, ‘‘Biz hep ifade ediyoruz. Her canlı, her nefis ölümü tadacaktır. Güven Erkaya da bu kaideye göre hayatını kaybetmiş durumdadır. Gene bir inancımız vardır. Ölülerin arkasından beyanda bulunmayız. Ölülerin hayırla yadedilmesi hususunda, üzerimizde bir emir var. Bu itibarla bizim sayın Erkaya hakkında her hangi bir değerlendirme yapmamız söz konusu değildir’’ dedi.

THY uçağı ile dün saat 09.20'de Erzurum'a gelen Kutan, doğruca FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün'ün Topçuoğlu Mahallesi'ndeki evine gitti. Halkalı Apartmanı'nın beşinci katına çıkan Kutan'ı, burada Esengün karşıladı. Geçen cumartesi günü annesi 83 yaşındaki Dürdane Esengün'ü kaybeden Lütfü Esengün'e başsağlığı dileğinde bulunan Kutan, eski imamlardan baba Yusuf Esengün'e de sarılarak taziyede bulundu.

Rufai şeyhinden ‘Kutan’a selam

Kutan, Ticaret Odası'nı ziyaretten çıkarken, Rufai tarikatı liderlerinden 'Bedevi Zeki' lakaplı Zeki Gökcan ile karşılaştı. Örülü ve kınalı saçları, beyaz entarisi ile daha önceleri Kılık Kıyafet Yasası'na muhalefetten birkaç kez gözaltına alınan Gökcan, Kutan'ın önünde eğildi ve elini öpmek istedi. ‘‘Estağfurullah’’ diyerek elini öptürmeyen Kutan, gülümseyerek uzaklaştı. Gökcan, plakasında 'Kutan' yazılı otomobile giderken, elini göğsünün üzerine koydu ve başını öne eğerek selam verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!