Öldürülen tekstilcinin katil zanlısından bir cinayet itirafı daha

Güncelleme Tarihi:

Öldürülen tekstilcinin katil zanlısından bir cinayet itirafı daha
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2007 02:03

Bursa'da kasa hırsızlığı suçundan gözaltına alınınca bir yıl önce öldürülen tekstilcinin katil zanlısı oldukları anlaşılan iki kişinin sorgulamalarında, başka bir hırsızlık suçundan aranan kişinin öldürüldüğü anlaşıldı.

Zanlılardan Önder A'nın, sorgulamasında, bir başka kasa hırsızlığı olayına karışan arkadaşının, olayı birlikte gerçekleştirdiği ortağını “mal paylaşımı anlaşmazlığı” yüzünden iple boğarak öldürdüğünü, kendisinin de cesedin gömülmesinde arkadaşına yardım ettiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Bu kişinin yer göstermesi sonucunda, 8 aydır kasa hırsızlığı suçundan aranan Nihat Sevinç'in cesedi, gömülü olduğu yerden çıkarıldı.
Kasa hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince iki gün önce yakalanan ve ifadeleri sırasında Özkan Kapsan cinayetinin de zanlıları olduğu belirtilen Önder A. (29) ve Erdal K. (29) ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen Kapsan'ın sekreteri Mine M'nin sorgulamaları, Bursa İl Jandarma Komutanlığında devam ediyor.

Emniyetteki sorgulamaları sırasında, polis ile jandarmanın ortaklaşa yürüttükleri çalışmada, 25 Mart 2006 tarihinde kaybolan ve 4 gün sonra jandarma sorumluluğundaki bölgede ormanda öldürülmüş olarak bulunan tekstilci Özkan Kapsan'ın katil zanlıları olduğu belirlenen zanlılar, dün adliyede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra jandarmaya teslim edildi.

Jandarma, bir yıl önceki cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ettiği öğrenilen Önder A'nın, sorgulaması sırasında başka bir cinayeti daha öğrendi. Olayı anlattığı arkadaşı Mustafa Kemal S'nin, İnegöl'de 8 ay önce birlikte kasa hırsızlığı yaptığı arkadaşını 'mal paylaşımındaki anlaşmazlık yüzünden” iple boğarak öldürdüğünü öne süren Önder A'nın, arkadaşının bu kişiyi gömmesine yardımcı olduğunu itiraf ettiği bildirildi.

Cesedin Demirtaş ilçesine bağlı Avdancık köyü mevkisinde, Bursa Çevre Yolu'nun yakınına gömdüklerini söylediği öğrenilen Önder A'yı bölgeye götüren jandarma ekipleri, zanlının gösterdiği yerde, İnegöl'de 8 ay önce meydana gelen bir kasa hırsızlığı olayının zanlısı olarak aranan, sabıkalı Nihat Sevinç'in (41) cesedini gömülü olduğu yerden çıkardı.
3 zanlının sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirilirken, Sevinç'i öldürerek gömdüğü iddia edilen Mustafa Kemal S'nin de gözaltına alındığı öğrenildi.

-KOLİ BANDINDAKİ PARMAK İZİ-

Bu arada, hırsızlık suçundan yakalanan Önder A. ve Erdal K'nin, ölümünden sonra Kapsan'ın kredi kartıyla alışveriş yaparken görüntülenen kişilere benzemeleri nedeniyle değil, jandarmadaki dosyada bulunan koli bandındaki parmak izi sayesinde, Özkan Kapsan cinayetiyle ilgilerinin olduğunun belirlendiği kaydedildi.
Yetkililer, Özkan Kapsan'ın, 29 Mart 2006 tarihinde Demirtaş ilçesinde bağlı Avdancık köyü yakınlarında tabancayla öldürülmüş olarak bulunduğunu, bu sırada Kapsan'ın yanında bulunan Mine M'nin ifadesine başvurulduğunu anımsattılar.

Patronunu döverek öldüren maskeli kişilerin kendisine de tecavüz ettiklerini öne süren Mine M'nin, o tarihlerde Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde bir gasp olayına karıştıkları iddiasıyla yakalanan Yunus K. ve İsmail D'yi, olayın zanlısı olarak teşhis ettiğini anlatan yetkililer, tutuklanan bu kişilerin, yargılama sırasında ifadesini değiştiren Mine M'nin “gözlerim bağlıydı, o yüzden zanlıları göremedim” demesi üzerine Şubat ayında zanlı olmaktan kurtulduğunu kaydettiler.

Cinayetle ilgili araştırmalarının bu yüzden devam ettiğini, Önder A. ve Erdal K'yi başka bir suçtan yakalayan polisle yaptıkları işbirliği sonucu Özkan Kapsan cinayetinin aydınlatıldığını ifade eden yetkililer, şunları söylediler:
“Bu kişilerle ilgili çalışma yaparken cinayet dosyasını yeniden açtık. Dosyada delil olarak bulunan bir koli bandındaki parmak izlerini arşivimizden çıkarıp, Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda, zanlıların parmak izlerini karşılaştırdık. Önder A'nın parmak iziyle delilin uyuştuğunu görünce, polisten şahısları aldık ve sorguladık. Sorgu sonucunda da aranan bir hırsızlık çetesi üyesinin öldürüldüğünü öğrendik.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!