'Olay bitmiştir'

Güncelleme Tarihi:

Olay bitmiştir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 21:41

Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonuçlarıyla ilgili “Bu, milletin geleceğinin seçimidir, millet geleceğine karar vermiştir, sistem değişikliğine evet demiştir, olay bitmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, partisinin Meclis grup toplantısında özetle şunları söyledi:

KENDİMİZİ YENİLEME ZAMANI

“Bu halkoylamasının kaybedeni yoktur. Bu sonuç yeni bir dönemin başlangıcıdır. Kazanan sadece ‘evet’ kampanyasına destek veren vatandaşlarımız değildir, tercihi ‘hayır’ olan vatandaşlarımız da kazanan olmuştur. Yüzde 81,7 ‘evet’ diyen Bayburt da yüzde 80,4 ‘hayır’ diyen Tunceli de kazançlı çıkmıştır. Bugün kendimizi yenileme zamanı. Mevlana’nın dediği gibi artık yeni şeyler söylemek lazım.

‘Evet’ ve ‘hayır’ların yakın oranlarda olmasından hareketle vatandaşları ayrıştırmak isteyenlerin asla oyununa gelmeyeceğiz. Bir tek vatandaşımızın dahi kalbinin kırılmasına rıza göstermeyeceğiz. Muhalefetin demokrasimizin olmazsa olmazı olduğu gerçeğini gözardı etmeyeceğiz.

Haberin Devamı

ŞAİBE SÖYLENTİLERİ BEYHUDE

Şaibe söylentileri yayarak sonuca gölge düşürmeye çalışmak beyhudedir, boştur. Millet iradesi özgürce sandığa yansımış ve bu iş bitmiştir. Oy oranlarından yola çıkarak milletin sözü üzerine söz söylemek yanlıştır. Sonuçlardan sonra kimin ne kadar destek verdiğini sorgulamaya kalkmak abesle iştigaldir. Bu, Sayın Bahçeli’nin de dediği gibi ‘kim kabul dedi kim ret dedi’ bunu mercekle aramak lazım. Böyle bir şey olmaz, bu bir parti seçimi değildir, bu, milletin geleceğinin seçimidir, millet geleceğine karar vermiştir, sistem değişikliğine evet demiştir, olay bitmiştir.

Doğu ve Güneydoğu’dan gelen desteğin teröre karşı mücadelede beraberliğimize verilmiş anlamlı bir destek olduğunu düşünüyorum ve orada yaşayan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

ŞİMDİ KARDEŞLİK GÜNÜDÜR

Yoğun bir kampanya dönemi geçirdik. O dönemin tozu dumanı arasında bazen beyanlarımız maksadını aşmış olabilir. ‘Evet’ diyen de ‘hayır’ diyen de birbirini incitmiş olabilir. Şimdi incinmeleri, kırgınlıkları bir kenara bırakma, millet için el ele verme ve geleceği inşa etme zamanıdır. Seçmen son sözünü söylemiştir. Şimdi her zamankinden fazla kardeşlik günüdür. Unutmayalım biz biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiye’yiz. Tartışmalar, sert söylemler, seçim kampanlarının belki bir nebze tuzu biberi oldu ama millet kararını verdi, oylama yapıldı ve sonuç belli oldu.”

Haberin Devamı

"KURUCU GENEL BAŞKANIMIZI PARTİYE DAVET EDECEĞİZ"

“TEŞEKKÜRÜN en büyüğü kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a. O milletimize inandı, güvendi. Milletimiz de ona inandı güvendi. (Yıldırım’ın bu sözleri üzerine salondaki bakan ve vekillerle partililer ayağa kalkıp ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları eşliğinde uzun süre alkışladı) Kendisine şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum. Resmi sonuçların ilan edilmesiyle birlikte kurucu genel başkanımızı partimize davet edeceğiz ve kendilerini aramızda görmekten büyük bahtiyarlık duyacağız.”

BAKMADAN GEÇME!