Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2002 01:59
Maalesef ‘25 Türk gemisine AB yasağı’ haberi doğru3 Aralık'ta yayımladığınız
‘‘25 Türk Tankerine AB'den Yasak Geldi’’ başlıklı
haber, yanlış bilgilerle dolu olduğu için üzüntüyle okumuş bulunuyoruz. Listede adı geçen gemilerden şirketimizi ilgilendiren gemi
‘‘FEYZA (eski URSUYA)’’ dökme yük gemisi
‘‘Bulk Carrier’’dir.
Gemimiz Amerika-Avrupa-Avustralya limanlarına sorunsuz olarak sefer yapmaktadır ve şu anda Fransa'ya gitmektedir.
Sizin gibi, etik ve şeffaf yayıncılık yolunda geri dönülmez adımlar atan ve bu konudaki yayın ilkelerine uyacağına söz veren gazetenizde çıkan haberlerin kontrol edilmesi ve sağlam kaynaklara dayandırılması gerekirdi.
Bu yanlış bilginin en kısa zamanda düzeltilmesini rica eder, aksi durumda, şirketimizin tüm haklarının saklı kalması koşuluyla, gereken tüm idari/hukuki işlemlerin başlatılacağını bilgilerinize sunarım.
Bu konunun nasıl düzeltileceği konusunda tarafımıza bilgi verilmesini rica ederiz.
Kpt. Erol KUTLU
ISM Yöneticisi Dena Depoculuk ve Nakliyecilik AŞ
TEMSİLCİNİN NOTU
Sayın Erol Kutlu'nun sözünü ettiği gemi maalesef AB'nin yasak getirdiği listede yer alıyor.
Brüksel muhabirimiz Zeynel Lüle'nin bu atlatma haberi, sonraki günlerde Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan'ın ifadesiyle doğrulandı.
Deniz Ticaret Odası'na ulaşan AB'nin resmi listesinde de Feyza gemisinin adı yer aldı.
25 Türk gemisine yasak gelmesi kararı bizi de üzdü, ancak böyle bir haberi duyurmak da Hürriyet'in görevi.Sizce hangisi?
23 Kasım Cumartesi günü, gazetenizden Sayın
İhsan Yılmaz'ın eski öğrencilerimizden Heykeltıraş
Mehmet Aksoy'la yaptığı röportajı okudum.
Bana, (1992 yılında gazetenizin kurucusunun adını taşıyan vakfın görsel sanatlar ödülünü verdiğiniz bir kişiye)
‘‘Şu beyefendi, şu konuda, şunu söylüyor, siz ne dersiniz’’ demeden ve de TBMM binası önünde duran eserimi -belki de- hiç görmeden,
Mehmet Aksoy'un söylediklerini gazetenize almanıza şaşırdım ve üzüldüm.
Benim eserimin fotoğrafıyla,
Mehmet Aksoy'un eserinin fotoğrafı yan yana konursa, fark açıkça görülür.
Saygılarımla.
Prof. Dr. Hüseyin GEZER6 milyon şişe votkayı Irak 10 yılda tüketemez27 Kasım tarihli gazetenizde
‘‘Saddam'a Mersin'den Beyaz Melek Votkası’’ başlığı altında Mersin Serbest Bölge Limanı'ndan, kaçak içkilerin gönderildiği haberini üzülerek okudum.
Haber gerçek dışıdır. Çünkü haberde yer alan 6 milyon şişe votka ile 2 milyon şişe birayı Irak'ın 10 yılda bile tüketemeyeceği açıktır.
Mersin Serbest Bölgesi, bugün 550 firması, yıllık 2 milyar dolar ticaret hacmi ve 7500 kişilik doğrudan istihdamıyla, Mersin ekonomisinin % 50'sini karşılamaktadır.
Bu ve benzeri bölgemiz ekonomisini derinden yaralayacak asılsız haberlere yer vermemenizi rica ediyorum.
Erol TAŞYÜREK
Serbest Bölge Müdürü
TEMSİLCİNİN NOTU
Uğur Ergan imzalı bu haberin Alman Focus Dergisi'nden alındığını duyurmuştuk. Haber derginin 18 Kasım 2002 tarihli sayısında yer aldı. Derginin 76. sayfasında ‘‘Saddam İçin Votka’’ başlığıyla yayımlanan haberde, Mersin Serbest Bölge Limanı'nın bir fotoğrafı da bulunuyordu. Yüksek tirajlı bir Alman dergisinde yer alan haberi, Hürriyet görmezlikten gelemezdi. Bize destek olunTARİHİ Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nun talihsiz bir yangın sonucu kullanılamaz hale geldiğini biliyorsunuz. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çabalarıyla Ortaköy'de harap halde bulunan Zafer İlköğretim Okulu'nun tadilatı yapılarak Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu adı altında eğitim öğretime başlanmıştır. Ancak müfredat okul olan tarihi Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda şu anda öğrenciler masa, sıra, kara tahta ve tebeşir haricinde hiçbir araç gereç olmaksızın soğukta eğitimlerini sürdürmektedirler. Bu da bizleri çok üzmektedir. Sizden Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'na gereken desteği vermenizi, yanan okulumuzun tekrar yapılması için konuyu gündemde tutmanızı rica ediyorum.
Ahmet GÜNALGerede ve ‘yanıt’‘HÜSREV Gerede'nin Anıları’nı yayına hazırlayan Sayın
Sami Önal, benim kitabın orijinal metnini görmediğimi söylüyor. Doğrudur, böyle bir iddiam da olmadı zaten. Ancak, kendisinin yayına hazırladığı kitabı ve bu kitaba önsöz mahiyetinde yazdığı,
‘‘Hüsrev Gerede ve Yayınlanmamış Anıları’’ yazısını okudum.
Önal, burada açıkça
‘‘Notları önce yeni yazıya çevirdim, arkasından da dil ve yazım kuralları bakımından bir düzene soktum’’ dierek kitaba yaptığı müdahaleyi dile getiriyor. Ben de
Önal'ın gereğinden fazla müdahil olduğunu belirterek, bunu eleştirmiştim.
Önal, 1962'de ölmüş bir insanın,
‘‘anımsama, ulusal, bildirge, yetki, girişim, yanıt, koşul’’ gibi kelimeleri kullanabileceğine inanmamızı mı istiyor? Ayrıca,
Atatürk'ün bir Türkçe harikası olan Nutuk'unun,
H. Veldet Velidedeoğlu eliyle nasıl
‘‘Söylev’’leştirildiğini unutmuş olabilir mi?
Sefa KAPLANHürriyet’e güvenim daha da arttı2 Aralık tarihli Hürriyet Gazetesi'nde
Cüneyt Ülsever'in yazdıklarına tüm içtenliğimle katılıyorum. İnanın bu yazıdan sonra Hürriyet Gazetesi'ne olan güvenim daha da arttı. Demek ki hiç kimseden çekinmeden gerçekler artık dillendirilebiliyor. Biz çatışma istemiyoruz. Türbanı lütfen artık ısıtıp ısıtıp önümüze koymayın. Nüfusumuzun yarısı sefalet içinde. Ben her gün haberleri izlerken ağlamaktan bıktım. İnsanımız bu şekilde sefalet içinde yaşamayı hak etmiyor. Önce bunları çözelim. Teşekkürler Hürriyet, tarafsız ve objektif olduğun için. İyi ki varsın...
Gökcen ENÇ
g_enc@mynet.comKISA KISA CEYHAN UYGUR Gazetenizde sık sık gay diye yazıyorsunuz. Anadolu'nun herhangi bir yerinde gay kelimesini okutturun, kaç kişi doğru okur ve ne anlama geldiğini bilir. Güzel Türkçemizde bunun karşılığı vardır.
GÜNEŞ ŞENOL ‘‘Sayısal Loto, yabancı uyruklu kadına mı çıktı’’ haberi için kullanılan fotoğraf yabancı uyruklu kadınlara karşı önyargılı bir davranıştır. Bence tüm kadınlara da hakarettir.
GÖKHAN BİLEN Lütfen sansasyonel başlıklardan uzak durun; başlıklara bakan sanki yarın savaş çıkıyor sanır. Teşekkürler.
BİROL DİZDAR İnternet kumarhaneciliği çok tehlikeli boyutlara ulaştı. Lütfen bu konunun sakıncalarına değinin. Konuyu kamuoyunun gündemine sokun.