Okullarının tadilatta olduğunu bugün öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Okullarının tadilatta olduğunu bugün öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2008 13:13

Erzurum'da bazı öğrenciler okullarındaki tadilatın devam etmesi nedeniyle eğitime başlayamadı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Yunus Emre Mahallesi'ndeki 13 derslikli Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'nda 15 Ağustosta Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından depreme karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldı. İki bloktan oluşan okulun A blokundaki pencereler ve bazı duvarlar yıkıldı. 25 Kasıma kadar sürmesi planlanan çalışmalar nedeniyle okulun 5, 6, 7. ve 8. sınıf öğrencileri 1300 metre uzaklıktaki Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'na yönlendirildi. 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin ise okulun B blokunda eğitim görmeye devam edeceği bildirildi.

Okuldaki çalışmalardan haberi olmayan öğrenci ve veliler ise sabah okula gelince şaşırdı. Okul bahçesinde yapılan törenin ardından öğrencilere ders kitapları öğretmenleri tarafından dağıtıldı. Kitaplarını alan öğrenciler daha sonra evlerine gitti.

Haberin Devamı

Çocuklarını okula getiren veliler ise tadilatın tamamlanmamasına tepki gösterdi. Çocukların tadilatı devam eden bir okulda eğitim görmesinin yanlış olduğunu söyleyen öğrenci velilerinden İsmail Tekayaklı, “Evlerimiz okula çok yakın. Yönlendirecekleri yerlerdeki okullara çocuklarımızı nasıl götürelim” dedi.

“ÇALIŞMALAR 25 KASIM'A KADAR SÜRECEK”

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise okuldaki güçlendirme çalışmalarının Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından 15 Ağustostan itibaren yapılmaya başladığını belirtti.


Gecikmenin Bayındırlık İl Müdürlüğü'ndeki teknik personel yetersizliğinden kaynaklandığını dile getiren yetkililer, şu bilgileri verdi:
“Yaşanan aksaklığın il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğü ile bir ilgisi yoktur. Bayındırlık İl Müdürlüğü çalışmalara 15 Ağustosta başladı. Biz de çalışmaların tamamlanmamasından dolayı öğrencilerimizi yeni okullara yönlendirdik. Doluluk oranlarını dikkate alarak yaptığımız çalışmada okulun 5,6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini ve öğretmenlerini Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'na yönlendirdik. Geri kalan öğrenciler ise okulun tadilat çalışmaları dışında kalan B blokunda eğitim görmeye devam edecek. Çalışmalar sırasında sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldık. Velilerimiz ve öğrencilerimiz 25 Kasıma kadar sıkıntı çekecek ama onların can güvenliği için bu çalışmaları yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!