Okullarda cep telefonunun alternatifi 'Aile kart'

Güncelleme Tarihi:

Okullarda cep telefonunun alternatifi Aile kart
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2006 10:46

Milli Eğitim Bakanlığının okullarda cep telefonu kullanımına kısıtlama getirme çalışmaları, öğrenciler için ankesörlü telefondan ödemeli arama imkanı sağlayan Aile Kart uygulamasına ilgiyi artırdı.

Türk Telekomünikasyon A.Ş, 1 Temmuz 2006 tarihinde başlattığı Aile Kart satışında kısa sürede 250 bine ulaştı. Yıl sonuna kadar 450 bin Aile Kart satılması hedefleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığının okullarda cep telefonu kullanımının kısıtlaması çalışmaları kapsamında alınacak önlemler arasında, cep telefonu yerine, Türk Telekomun Aile Kartı'nın kullanılması, bunun için okullarda telefon kabinleri kurulması önerisi de yer alıyor.
AA muhabirinin Türk Telekom yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bakanlığın, cep telefonu kullanımını kısıtlama çalışmaları, şirketin Aile Kart uygulamasına ilgiyi artırdı. Talep gelmesi halinde okulların çoğunluğunda bulunan ankesörlü telefonların artırılması ya da olmayan okullara kurulması için Türk Telekomun imkanlarının yeterli olduğu belirtildi.
Türk Telekom, 1 Temmuzdan itibaren başladığı Aile Kart satışlarında okulların açıldığı Eylül ve Ekim döneminde büyük artış yakaladı. Kısa sürede 250 bine ulaşan satışların yıl sonuna kadar 450 bine ulaştırılması hedefleniyor.

-AİLE KART NASIL KULLANILIYOR?-

Türk Telekomun Aile Kartı, öğrenci, asker ve iş gereği sürekli seyahat edenler hedef alınarak geliştirildi. Kart, çipteki abone bilgileri ile Siemens smart kartlı ankesörlü telefonlara takılarak görüşme yapılmasına imkan sağlıyor. Telefon görüşmesinin ücreti ise abone olunan sabit telefon faturasına yansıtılıyor.
Bir bakıma ödemeli arama sistemini öngören Aile Kart, ülke genelinde 52 bin smart kartlı ankesörlü telefonda kullanılabiliyor. Kartı sadece sabit telefon abonesi olanlar satın alabiliyor. Aile Kart ile şehiriçi, şehirlerarası, milletlerarası, cep ve araç telefonları aranabiliyor.
Abonenin kartla ilişkilendirdiği sabit telefon hattı şehirlerarasına ve milletlerarasına kapalı olsa bile Aile Kart ile her yer aranabiliyor.
Aile Kart ile yapılacak telefon görüşmelerine ait ücretler kartın ilişkilendirildiği sabit telefonun dahil olduğu tarife paketi üzerinden ücretlendiriliyor.

-HARCANAN KONTÖR KADAR ÖDEME-

Aile Kart için istenilen kontör limitleri Türk Telekom tarafından belirlenen asgari ve azami kontör limitleri içerisinde kalmak kaydıyla abone tarafından belirleniyor.
Aile Kart için belirlenen limit ne olursa olsun yalnızca görüşülen kontör kadar faturaya yansıtılıyor.
Sabit telefon aboneleri, kart almak için başvurduklarında numarasıyla birlikte istediği limit de soruluyor. Bir telefon numarasına en fazla 4 Aile Kart tanımlanıyor. Her bir karta en az aylık 300 kontör, en fazla bin kontör tanımlanabiliyor.
Aile Kart ankesörlere yerleştirildiğinde 4 haneli bir şifre isteniyor. Onay alındıktan sonra ankesör ekranında kalan kart limiti gösteriliyor ve harcanan kontör miktarı ekrandan izlenebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!