Okul tadilatı öğrencileri böldü

Güncelleme Tarihi:

Okul tadilatı öğrencileri böldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2008 18:18

ERZURUM'un Yunus Emre Mahallesi'ndeki 13 derslikli Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'nda başlatılan depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflardaki 542 öğrenci 1300 metre uzaklıktaki Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'na yönlendirildi.

1, 2, 3 ve 4'üncü sınıftaki 400 öğrenci okulun tadilat görmeyen B bloğunda eğitim- öğretime devam edecek.

Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'ndaki onarım çalışmalardan haberi olmayan öğrenci ve veliler, bugün sabah saatlerinde okula geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şaşırdı. İki bloktan oluşan okulun A bloğundaki pencereler ve bazı duvarlar, güçlendirme çalışması için 15 Ağustos'ta yıkıldı. 25 Kasım'a kadar sürmesi planlanan çalışmalar nedeniyle okulun 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflardaki 542 öğrenci, 1300 metre uzaklıktaki Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'na yönlendirildi. 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıftaki 400 öğrenci okulun tadilat görmeyen B bloğunda eğitim- öğretime devam edecek.

Okul bahçesinde yapılan törenin ardından öğretmenler, öğrencilere ders kitaplarını dağıttı. Okulda başlatılan ve bugüne kadar tamamlanamayan tadilat çalışmasına tepki gösteren veliler, “Bir yaz tatili boyunca bekleyip, okulların açılacağı gün tadilat yapmak çok komik bir olay” dedi.

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise okuldaki güçlendirme çalışmalarının Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından 15 Ağustos'tan itibaren yapılmaya başladığını belirtti. Gecikmenin Bayındırlık İl Müdürlüğü'ndeki teknik personel yetersizliğinden kaynaklandığını dile getiren yetkililer, yaşanan aksaklığın il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğü ile bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!