Okul boykotu doğuda etkili olmadı

Güncelleme Tarihi:

Okul boykotu doğuda etkili olmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2010 13:22

KÜRT Dili ve Eğitim Hareketi (TZP Kurdi) platformunun başlattığı bir haftalık okul boykotu eylemi Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Muş, Iğdır, Ardahan’da etkili olmadı. Erzurum merkez Palandöken İlçesi'nde bulunan İbni Sina İlköğretim Okuluna ait ek binanın liseye tahsis edilmesine öğrencilerle ve veliler tepki gösterdi.

Merkez Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde bulunan 27 derslikli İbni Sina İlköğretim Okulunun 12 dersliğinin Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine tahsis edilmesi, tepki topladı. Nafizbey Ticaret Meslek Lisesine ait bir dershanelerde eğitimi sürdüren Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri, yeni eğitim sezonunda komşu İbni Sina İlköğretim Okuluna taşındılar.

Bahçede bulunan 12 derslikli ek binanın liseye tahsis edilmesine üzerine bugüne kadar tekli eğitimin yapıldığı ilköğretim okulunda çiftli eğitime başlandı. Okulda ders zili çalmadan önce toplanan öğrenciler, ‘Okulumuzu istiyoruz’ diye slogan attılar. İbni Sina İlköğretim Okulu Aile Birlik Başkanı Yılmaz Gürbüz, lise ve ilkokul öğrencilerinin bir arada eğitim görmelerinin sakıncaları bulunduğunu söyledi.

675 öğrencisi bulunan okulda tekli eğitimden ikili eğitime geçildiğini anlatan Gürbüz, konuyla ilgili olarak Valiliğe verdiği dilekçenin işleme konulmadığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığına da dilekçe gönderdiğini ifade eden Gürbüz, “Veliler olarak binanın spor lisesi ile birlikte kullanılmasının çok sakıncalı olacağını düşünmekte ve endişe etmekteyiz” dedi.

BOYKOT İLGİ GÖRMEDİ

Kürtçe eğitim talebiyle başlatılan ve BDP’nin destek verdiği okulları bir hafta boykot eylemi Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Muş, Iğdır, Ardahan’da etkili olmadı. İl, ilçe ve beldelerdekili eğitim kurumlarında öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren okulların yolunu tuttular.

Tüm okullarda yeni eğitim yılı törenlerle başladı. Referandumu yüzde 80 oranında boykot eden Kars’ın Digor İlçesinde öğrenciler gruplar halinde el ele tutuşarak okulun yolunu tuttu. Bazı öğrenciler de velileri tarafından okula getirildi. İlk ders zilinin çalmasıyla öğrenciler İstiklal Marşı ve okul andını okuduktan sonra sınıflara girdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!