Öğretmen bakan olsa ne yapar

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen bakan olsa ne yapar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2006 11:14

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi, Öğretmenler Günü öncesinde kentte görev yapan öğretmenlere yönelik uyguladığı anket uyguladı ve “Bakan olsaydınız ilk ne yapardınız?” sorusunun cevabını aradı.

Haberin Devamı

Kentte görev yapan 563 öğretmene yöneltilen sorunun yanıtlarına ilişkin bilgi veren ve sonuçları değerlendiren Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, öğretmenlerin 3 ana başlık altında cevap verdiğini söyledi. 563 öğretmenin 143'ünün “Milli Eğitim Şurası kararlarını uygulardım”, 129'unun “ek ders ücretlerini artırırdım” dediğini ifade eden Şenocak, 67 öğretmenin de okullarda cep telefonu kullanımının yasaklanması yönünde görüş bildirdiğini kaydetti.

Öğretmenlerin cevaplarını ilginç bulduklarını dile getiren Şenocak, anketin metropol ilçelerde yapıldığını, bir hafta sürdüğünü bildirdi. Anketin sonuçlarını yetkililerin ciddiye alınması gerektiğini dile getiren Şenocak, “Bu tür alan çalışmalarının, yetkililer tarafından ciddiye alınması gerekmektedir. Bu tür çalışmalar, sorunları tam olarak ortaya koyuyor” dedi.

Haberin Devamı

Sendika'nın, yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı ankette, öğretmenlerin bakan oldukları takdirde yapmayı istedikleri diğer uygulamalar da ”Eğitim-öğretim ödeneğini 1 maaş tutarına çıkarırdım. Tüm okullarda tekli eğitime geçerdim. Mesleki eğitimin sorunlarını çözerdim. Şehir merkezlerindeki sıkışıklığı önlemek için eğitim kampüsleri yapardım. Yeni öğretmen alırdım. Okul kantinlerine standart getirirdim” şeklinde oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!