Öğretim görevlisi hukuk mücadelesini kazandı

Güncelleme Tarihi:

Öğretim görevlisi hukuk mücadelesini kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 11:34

KONYA’da eşi ile birlikte eğlenmek için gittikleri 5 yıldızlı otelin yüzme havuzundaki soyunma odasından, para ve kredi kartları çalınan Selçuk Üniversitesi Beden Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Orhan Şener, hırsızın çaldığı kradi kartları ile yaklaşık 4 bin YTL’lik alışveriş yaptığı işyerlerine karşı açtığı davayı kazandı.

Mahkeme Şener’in kredi kartı borcuna karşılık bankalara ödediği miktarın işyerleri tarafından faizi ile birlikte geri ödenmesine karar verdi. Eşi ve kendisine ait kredi kartının başkası tarafından kullanılarak alış veriş yapılması ve iş yerlerinin de buna göz yumması üzerine dava açan Orhan Şener, zanlının biran önce yakalanmasını istedi.

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi Öğretim Görevlisi Orhan Şener, kendisi gibi öğretim görevlisi olan eşi Tülay Şener ile birlikte Konya’daki 5 yıldızlı bir otelin yüzme havuzuna gitti. Şener çifti kıyafetlerini soyunma odasındaki dolaba bırakarak yüzmek için havuza geçti. Bu sırada otele gelen hırsız, Şener çiftinin dolabını açarak cüzdanın içerisinden kradi kartları, 200 Euro, 185 YTL, yüzük ve nüfus cüzdanını çaldı. Havuzdan çıktıktan sonra otomobiline binerek eve dönen Orhan Şener, bir gün sonra alışveriş için dışarıya çıktığında kredi kartlarının ve paralarının yerinde olmadığını gördü. Şener, ilk önce eşi ve kendisine ait kredi kartlarının banka şubelerini arayarak çalındığını bildirdi. Daha sonra polise giden Şener, tutanak tutturarak hırsızlık olayını tespit ettirdi.

LÜKS İŞ ÇAMAŞIRI BİLE ALMIŞ

Bankalar tarafından yapılan tespit sonrası 10’ar dakika arayla Orhan Şener’in eşi Tülay Şener’e ait kredi kartından bin 742 YTL, kendisine ait kredi kartından ise 2 bin 306 YTL’lik harcama yapıldığı belirlendi. Hırsızın 2 saat içerisinde lüks iç çamaşırı, cep telefonu, altın, kamera ve parfüm gibi eşyalar aldığı ortaya çıktı. Bankaların sözleşme gereği kredi kartlarının kayıp-çalıntı durumunda bildirim öncesinde yapılan tüm harcamalardan kart sahibinin sorumlu olduğunu bildirerek parayı talep etmesi üzerine alışveriş yapılan iş yerlerine giden Orhan Şener, işlemlerin iptal edilmesini istedi. Üzerinde fotoğrafı bulunan kredi kartını kendisi kullanmayıp çalan hırsızın alışveriş yaptığını belirten Şener, sorumluluğun işyeri görevlililerinde olduğunu kaydetti. Bu girişimi ile ancak 450 YTL’lik kredi kartı işlemini iptal ettirebilen Şener, mücadelesinden vazgeçmedi.

3 YIL SÜREN DAVAYI KAZANDI

Güvenlik kameraları sayesinde hırsızlığı yapan kişinin S.,A. olduğunu tespit eden Orhan Şener, aynı hırsızın Konya’da bir çok işyerine girerek bu şekilde hırsızlık yaptığını da belirledi. Çalıntı kredi kartı ile alış veriş yapılmasına izin veren iş yerlerinin işlemleri iptal etmemesi üzerine 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne de dava açarak, kredi kartı karşılığı bankaya ödediği paraları talep etti. 3 yıl süren davanın sonunda mahkeme Orhan Şener’i haklı buldu. Hırsızın alışveriş yaptığı şirketteki çalışanların yeterli dikkat ve özeni göstermeden, kimlik kontrolü yapmadan başkanına ait kredi kartı ile harcama yaptırdıkları kanaatine varan mahkeme, yapılan harcamaların faizi ile birlikte Orhan Şener’e ödenmesine karar verdi.

HAKKIM OLANI ALDIM

Uzun uğraşlar sonrası çalınan kredi kartlarıyla yapılan harcamaları geri alma hakkı kazanan Öğretim Görevlisi Orhan Şener, “Yapılan harcamalarda para önemli değil. Ama harcamaları ben yapmadım. Üzerinde fotoğrafım olmasına rağmen işyerleri tarafından kredi kartı kabul edilerek ayı zamanda sahte imzalarla alışveriş yapılmış. Bu Türkiye’de sadece benim değil, bir çok insanın başına gelebilir. Ama ben hakkımı sonuna kadar aradım. Başkalarının da benim gibi haraket etmesini isterim. Ayrıca güvenlik kameları ile tespit edilen hırsızın da biran önce yakalanmasını istiyorum” diye konuştu.

Polis yetkilileri, hırsızın kimliğinin tesbit edildiğini ve yakalama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!