Öğrencileri taşıyan otobüs uçuruma yuvarlandı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencileri taşıyan otobüs uçuruma yuvarlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2007 17:08

Çankırı'nın Eldivan ilçesinde, Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerini taşıyan otobüsün uçuruma yuvarlanması sonucu yaralanan öğrenci sayısının 43 olduğu belirlendi. Kazada, otobüs şoförü ve okul müdürünün de yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Eldivan Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerini tuz mağarasına geziye götüren Mehmet Kulaksız idaresindeki Eldivan Belediyesine ait 18 AF 616 plakalı otobüsün, dönüş yolunda Esentepe Mahallesi mevkisinde uçuruma yuvarlanması sonucu yaralananların kimlikleri belirlendi.

Kazada yaralananların isimleri şöyle:

“Otobüs şoförü Fatih Mehmet Kulaksız, Okul Müdürü Yavuz Metin, öğrenciler Badeğül Ateş, Canan Gülmez, Emine Ödemiş, İmran Yaylacı, Mehmet Semih Öksüz, Sevil Yemenlioğlu, Köksal Yaylacı, Öznur Ateş, Fatma Karakaya, Esra Tevge, Merve Tarhan, Yılmaz Ambarcı, Kübra Çalışkan, Neslihan Güreşçi, Munise Karahasan, Kevser Alarçin, Tolga Yurtaydın, Seda Şen, Tolga Koçer, Sibel Özün, Hüseyin Kantaş, Seda Şen, Serhan

İpek, Elif Aksu, Gülay Karakuş, Satılmış Gülzar, Harun Özkan, Hasan

Haberin Devamı

Hüseyin Kayıkçı, Ömür Karamemiş, Hamide Karamemiş, Emine Tay, Havva Koca, Mehmet Yurtaydın, Selim Çoğalan, İsmail Ersoy, Fidan Savaşer, Yağmur Yaşar, Merve Vildan Efiloğlu, Hasibe Ergül, Ramazan Şahin, Tolga Koçar, Muhammet Şentürk, Bekir Külahoğlu ve Abdurrahim Özkan”

Kaza sonrası Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılan otobüs şoförü Mehmet Kulaksız, Okul Müdürü Yavuz Metin ve bir öğrencinin durumlarının ağır olduğu bildirildi. Hafif yaralanan 42 öğrencinin ise tedavisinin devam ettiği kaydedildi.

Yetkililer, 51 kişinin bulunduğu otobüste, 6 öğrencinin yara almadan kurtulduğunu bildirdiler.

Kazada yaralanan öğrencilerden İmran Yaylacı, okul olarak tuz mağarasını ziyarete gittiklerini ve il merkezine dönüşleri sırasında otobüsün freninin patladığının söylendiğini belirterek, şunları söyledi:

“Yokuş aşağı indiğimiz sırada otobüsün frenin patladığı söylendi. Daha sonra ilk virajı rahatça geçtik ancak keskin olan 2. virajı dönemeyeceğimiz anlaşılınca uçuruma indik ve burada otobüsün önü toprağa saplanınca durduk. Kaza anında okul müdürümüz ile otobüs şoförü araçtan dışarı uçtular. Kaza sonrası öğretmenimiz 112'yi arayarak, olayı haber verdi. Daha sonra ambulanslar gelerek bizleri hastaneye kaldırdılar.”

Olayı haber alan öğrenci velileri, olay yerine ve hastaneye gelerek, çocuklarının sağlık durumu hakkında bilgi almaya çalıştı.

Haberin Devamı

Bu arada kazada ağır yaralanan Okul Müdürü Yavuz Metin'in belinin kırıldığı, otobüs şoförü Kulaksız'ın ise karın bölgesinde kesikler olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!