Öğrenciler sanal öğretmenden çok memnun

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler sanal öğretmenden çok memnun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2009 00:00

İnternetin eğitimde kullanımı bizde yaklaşık 5 yıl önce başladı. Ancak yaygınlaşması daha çok yeni. İlköğretim öğrencileri ev ödevlerini artık sanal öğretmenleriyle yapıyor. Sanal öğretmen aynı konuyu bıkmadan tekrar tekrar anlatıyor, hata yapınca kaşlarını çatmıyor. Veliler de internetteki bu öğrenci destek programlarından çok memnun.

İrem Zeynep Bakır, Zühtüpaşa İlköğretim Okulu 5’inci sınıfa gidiyor. Bundan bir yıl önce okuldaki öğretmenleri, eve gidince derslerini bir internet sitesinde çalışabileceğini söylediğinde önce şaşırdı. Şimdi yaklaşık bir yıldır bilgisayar başına geçiyor, okulda öğrendiği konuları bir kez de Okulistik’ten dinliyor. Sonra o konuyla ilgili sınav sorularını yanıtlıyor.

En çok Türkçe dersleri hoşuna gidiyor. Geçen yıl aldığı birçok ders kitabının pabucu dama atıldı. Bilgisayar başındaki sanal öğretmeninden çok memunun. Anlamadığı konuyu çekinmeden tekrar tekrar dinleyebiliyor, sanal dünyadaki sınavda yanlış yaptığı soruların yanıtlarını anında görebiliyor, düşük not aldığında kaşını çatacak kimse de karşısında olmuyor.

İrem Zeynep gibi yaklaşık 200 bin öğrenci, beş yıldır okulda öğrendiklerini akşam Okulistik’te bir kez daha tekrarlıyor, sanal öğretmeni dinliyor. Üye numarası ve şifresi ile kendilerine özel sayfalar oluşturuyorlar. Ama sanal dünya da olsa, dinledikleri dersler, verdikleri sınavların takibi, veli, öğretmen ve okul idarecileri tarafından izlenebiliyor. Örneğin bir öğrencinin herhangi bir soruya verdiği yanıt, online olarak öğretmeninin ekranına yansıyor. Böylece çocuğun öğretmeni de öğrencinin hangi konuda eksiği olduğunu görebiliyor.

Aynı hizmeti veren ikinci bir adres daha var: TTNET’in Vitamin. Bu siteye üye öğrenci sayısı yaklaşık 120 bin.

Her iki site de 4’üncü sınıftan 8’inci sınıfa kadar olan ilköğretim öğrencilerine hitap ediyor. Sanal bir sınıf ortamı yaratıp, kimi zaman öğretici oyunlarla, kimi zaman üç boyutlu şemalarla öğretmenlik yapıyorlar. Bu sitelerin içeriklerinin hazırlanmasında yüzlerce öğretmen, öğretim üyesi, pedagog, yazılımcı, ressam, oyun yazarı ve seslendirmeci görev yapıyor.

100’den fazla uzman tarafından hazırlandı

www.okulistik.com interaktif internet sitesi, 200 bini aşkın ilköğretim öğrencisine beş yıldır hizmet veriyor. Tüm içerik Mutlu Yayınları’na bağlı çalışan yüzü aşkın öğretim üyesi, ölçme değerlendirme uzmanı, program geliştirme uzmanı, görsel tasarım uzmanı, soru yazarı, öğretmen ve pedagog tarafından hazırlanıyor. Yazılımcılar, ressamlar, oyun yazarları, seslendirmeciler gibi farklı alanlardan gelen kişiler de çalışıyor. Sitenin içeriğinde birinci sınıftan, sekizinci sınıfa kadar Milli Eğitim Müfredatı Konu Ağacı’na paralel olarak hazırlanmış e-kitaplar, çözümlü alıştırmalar, sesli ve görsel konu anlatımları, eğitsel oyunlar ve online sınavlar var. Satış ve pazarlaması İstanbul’da uzman eğitim danışmanları, Anadolu’da bayiler ile yapılıyor. Ancak öğrenciler istediklerinde internet üzerinden kredi kartı ile de üye olabiliyor.

Geçen ay 1 milyon kişi siteyi ziyaret etti

İnteraktif eğitime destek olmak amacıyla geçen eylül ayında hazırlanan TTNET Vitamin eğitim destek paketi, bugüne kadar 120 bin öğrenciye ulaştı. İlköğretim 4’ten 8’inci sınıfa kadar isteyen her öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı ile uyumlu zengin, interaktif ders içeriklerine ulaşabiliyor. Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe ve Sosyal Bilgiler derslerinde bu siteden yararlanabiliyorlar. Bu alanlarda 3 binden fazla konu anlatımı ve interaktif alıştırma var. Öğrenciler, ders kitabı maketi üzerinden konuları rahatlıkla takip edip 3 boyutlu canlandırmalar, interaktif etkinlikler ve çözümlü örneklerle anlatılan konular ile derse hazırlanabiliyor. Geçen aralık ayında, yaklaşık 1 milyon farklı kişi www.ttnetvitamin.com.tr sitesini ziyaret etti.

Eğitim içerikleri Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak seçiliyor. İçeriği, Türk Telekom iştiraki olan Sebit bünyesindeki toplam 150 kişilik deneyimli bir kadro sağlıyor. Seslendirmeleri deneyimli tiyatro ve seslendirme sanatçıları gerçekleştiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!