Öğrenci yurdunda karbonmonoksit zehirlenmesi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci yurdunda karbonmonoksit zehirlenmesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 10:33

Sivas'ın Gemerek ilçesinde, kaldıkları yurdun kalorifer kazanından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Meslek Yüksekokulu öğrencisi 10 kız hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Sivas Caddesi'ndeki Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Gemerek Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören, 4 katlı binanın yurt olarak kullanılan zemin ve 4. katında kalan yaklaşık 100 kız öğrenciden bir bölümü gece rahatsızlandı.

Mide bulantısı ve kusma şikayeti başlayan öğrencilerden Fatma Kamış, Damla Demiralay, Seher Dik, Çiğdem Bilgin, Sebahat Caner, Tuğçe Özcan, Türkan Coşkunçay, İlkay Kaya, Meltem Arıoğlu ve Fatma Gani, görevliler ve arkadaşlarının yardımıyla Gemerek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Binanın dün öğle saatlerinde bakım gören kalorifer kazanından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri anlaşılan kız öğrenciler buradaki ilk müdahalenin ardından 2 ambulansla Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildiler.

Bankacılık, muhasebe ve işletme bölümlerinde eğitim gören bu öğrencilerden Fatma Kamış'ın burada tedavisinin sürdürüldüğü, diğer öğrencilerin tedavilerinin tamamlanmasının ardından ilçeye döndüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Olay nedeniyle okulda eğitime bugün ara verildiği, binada çalışma başlatıldığı kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!