<B> Hüsnü SAVAŞ</B>
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2002 17:39
Öğrenci Kulüpleri Konseyi (ÖKK) Doğan Online'in davetinde bir araya geldi. 13 üniversitenin kulüp veya topluluklarının oluşturduğu ÖKK, bir serbest fikir ve proje platformu olarak çalışacak.
Öğrenci Kulüpleri Konseyi (ÖKK) ismi verilen fikir platformu, Doğan Online desteği ile UniClub Akademik İletişim danışmanlığında, Hürriyet Medya Towers Çetin Emeç Salonu'nda toplandı. 13 üniversitenin kulüp veya topluluklarının başkan ve başkan yardımcılarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda hedefler ve öncelikli projeler konuşuldu.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan DOL Yeni Projeler Müdürü Fırat Akdere, ÖKK’nin bir serbest fikir ve proje platformu olduğunu söyledi:
‘‘Öğrencilerin eğitim gördükleri alanlarda edindikleri mesleki bilgi birikimlerini gerçek hayat koşullarında tecrübeye dönüştürmeleri konseyin başlıca amacıdır. Bu çerçevede farklı üniversitelerden gelen öğrencilerin bir arada ortak bir hedefe yönelerek, çok çeşitli projelerde görev almaları ve öğrenci kulüpleri arasında sinerji yaratılması hedeflenmektedir.‘‘
Akdere, ÖKK'nin, öğrencilerin üniversite yaşamı içinde karşılaştıkları sorunlara her türlü siyasi eğilimden uzak bir yaklaşımla, çözüm üretmek üzere fikir paylaşımında bulundukları bir platform olarak da düşünüldüğünü söyledi.
SESLERİNİ DUYURACAKLAR
ÖKK, 2003 yılında, sağladığı medya desteğiyle, 250 bini aşkın üniversite öğrencisinin sesini geniş kitlelere duyurmayı hedefliyor. Konsey, ayrıca üniversite yönetimleri tarafından kabul gören kararlarıyla kampus yaşamında önemli bir sorumluluk üstlenmiş, gençlerin profesyonel hayata ilk adım olarak kabul ettiği aktiviteleri ile önemli ölçüde gelir elde eden, saygın, düzeyli ve etkin bir kurum olmayı hedefliyor.
Hüsnü SAVAŞ
ÖKK'yi oluşturan üniversiteler
Anadolu Ünv.
Bilgi Ünv.
Bilkent Ünv.
Dokuz Eylül Ünv.
Hacettepe Ünv.
İstanbul Ünv.
İstanbul Teknik Ünv.
Kocaeli Ünv.
Marmara Ünv.
Orta Doğu Teknik Ünv.
Yeditepe Ünv.
Yıldız Teknik Ünv.
Boğaziçi Ünv.
ÖKK’NİN HEDEFLERİ
Türkiye'nin gelişim sürecine katkıda bulunacak yeni toplumsal fikir ve projeler yaratarak, basın yoluyla geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak. Ülke yönetiminin tüm organlarıyla bu projelere gereken önem ve hassasiyeti göstermesi amacıyla faaliyetlerde bulunmak.
Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacak olan üniversite öğrencilerinin gündemdeki konular hakkındaki görüş, düşünce ve çözümlerini tüm Türkiye'ye anlatmak. Üniversite gençliğinin sesini duyuracak iletişim kanalları tesis etmek.
Genç, dinamik, kültürlü ve bilgili üniversite kitlesini bir araya getirip, beraber hareket etmesini sağlamak. Gündem üzerinde söz sahibi olan, yeni görüş, düşünce ve çözümlerin üretildiği bağımsız bir sivil toplum yaratmak.
Profesyonel yönetim ve kamu yönetimi kadroları ile üniversite gençliğini bir araya getirecek seminer, panel, konferans benzeri platformlar oluşturarak üniversite öğrencilerinin geniş bir bilgi ve deneyim havuzundan yararlanmalarını sağlamak.
Profesyonel firmaların üniversite kampuslerinde yürütecekleri faaliyetleri organize ederek, üniversite öğrencilerine doğrudan hitap eden özel ürün ve hizmetler geliştirmek. Bu ürün ve hizmetleri sağlayan firmalarla ortaklıklar kurmak suretiyle yeni bir gelir modeli oluşturmak.
Öğrencilerin iş ve staj taleplerine cevap verecek etkin mekanizmalar oluşturmak. Profesyonel firmalar ile öğrencileri buluşturan aktiviteler planlamak.