Oğlunun çektiği belgeselle Arif Mardin film festivalinde

Güncelleme Tarihi:

Oğlunun çektiği belgeselle Arif Mardin film festivalinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2010 00:00

Haberin Devamı

3 Nisan’da başlayacak Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde ünlü yapımcı Arif Mardin, oğlu Joe Mardin’in (Yusuf Mardin) Doug Biro’yla birlikte çektiği “Arif Mardin’in Hikâyesi” adlı filmle anılacak. Joe Mardin filmle ilgili “Babamın izlediğinde keyif alacağı, eğleneceği bir film hazırlamaya çalıştık. Sadece tamamını göremediği için üzülüyorum” diyor. Film, 6-7 Nisan’da İstanbul Beyoğlu Sine-ması’nda gösterilecek.

40 yılı aşkın kariyerinde 40’ı aşkın Altın ve Platin Plak kazanmış, 15 kez Grammy Ödülü’ne aday olmuş, 12 kez de bu ödülü kazanmış bir müzik üstadı Arif Mardin. Bee Gees, Diana Ross, Aretha Franklin, Barbra Streisand, Phil Collins, Chaka Khan ve Norah Jones gibi isimlerle çalıştı, kimisini kendi elleriyle meşhur etti.
Şimdi bu büyük müzik adamının hikâyesi, kendi gibi yapımcı ve aranjör olan oğlu Joe Mardin tarafından anlatılıyor. Mardin’in Doug Biro’yla ortaklaşa hazırladığı “Arif Mardin’in Hikâyesi” adlı belgesel film, Mardin’in hayatının son beş ayını “All My Friends Are Here” albümünün kayıtları sırasında anlatırken, ünlü müzik adamının yaşamöyküsünü de gözler önüne seriyor. Filmde hit şarkıların nasıl dünyaca bilinen klasiklere dönüştüğü anlatılırken Sir George Martin, Ahmet Ertegün, Quincy Jones, Chaka Khan, Phil Collins, Carly Simon, Barry & Robin Gibb ve Darryl Hall gibi isimlerle de röportajlar yapılıyor. Bunlar fotoğraf ve şahsi filmlerle de destekleniyor.
Babası için ilk kez yönetmenliğe soyunan Joe Mardin, aslında yapımcı ve aranjör olarak tanınıyor. Neden bu işe kalkıştığı sorulduğundaysa şöyle cevap veriyor: “Babamın hazırladığı son albüm ‘All My Friends Are Here’ın kayıtlarında, bu buluşmaların ölümsüzleşmesi gerektiğini düşündüm ve çekimlere başladım. Ama bunu işin ortasında bırakmak zorunda kalacağımı hiç düşünmemiştim. Onun ölümünden sonra Arif Bey’in ‘Hayatımın işi’ diye nitelendirdiği bir albümün sorumluluğunu almak, tamamlamak hem büyük bir yük, hem de büyük bir onurdu.”

Haberin Devamı

John Malkovich İstanbul’u sevdi
İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali 10 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında yapılacak.
Festival programında yurtdışından 9 tiyatro ve dans topluluğu ile Türkiye’den seyirciyle ilk kez buluşacak 30’a yakın oyun, dans, performans ve özel gösteriler yer alıyor. Festival kapsamında, 17 farklı mekânda sahnelenecek 90 gösterinin yanı sıra ünlü konukların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları da gerçekleşecek.
Festival, 10 Mayıs’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Açılış Töreni’nin ardından Krater Yapım’ın Hekate’nin Şarkısı başlıklı oyunu ile başlayacak. Festivalin en dikkat çekici isimlerinden biri de John Malkovich olacak. Daha önce film festivaline katılan sanatçı, bu kez başrolünü oynadığı Şeytani Komedya isimli tiyatro gösterisiyle 14 Mayıs’ta Lütfi Kırdar’ın sahnesinde olacak.
Festivalin bu yıl en çok ses getirecek yapımlarından biri olacak oyunda John Malkovich, Avusturyalı seri katil Jack Unterweger’i canlandırıyor.
 Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülleri bu yıl Erol Keskin ve Japon yönetmen, eğitimci, yazar Tadashi Suzuki’ye verilecek.
Biletler 3 Nisan’da satışta
17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin biletleri 3 Nisan Cumartesi gününden itibaren İKSV binası ve Biletix satış kanallarından satın alınabilecek. Gösterilerin fiyatları 10-150 TL arasında olacak. Festivalle ilgili ayrıntılar www.iksv.org adresinde.

Haberin Devamı

Mesut İktu’dan Saygun ve Bartok konseri
BARİTON Mesut İktu, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 17 Mart 2010 günü Lizst Ferenc Müzik Akademisi Konser Salonu’nda bir şan konseri verdi.
Türk-Macar müzik dostluğu ve Anadolu’da birlikte köyleri dolaşıp halk müzikleri derleyen ünlü Türk bestecisi ve etnomüzikolog A. Adnan Saygun ve ünlü Macar besteci ve etnomüzikolog Bela Bartok’un kendi ülkelerinin halk müziklerinden esinlenip çok seslendirdikleri halk türküleri Mesut İktu tarafından seslendirildi.
Konserde Mesut İktu’ya piyanoda Başak Dilara Özdemir eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!