Oğlum şehit oldu niye ağlayım ki?

Güncelleme Tarihi:

Oğlum şehit oldu niye ağlayım ki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2008 15:52

SİİRT 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda görevini yaparken terhisine 3 ay kala elektrik çarpması sonucu şehit olan 21 yaşındaki şehit Piyade Er Abdülkadir Tiryaki'nin cenazesi memleketi Gaziantep'te toprağa verildi. Şehidin annesi 62 yaşındaki Zekiye Tiryaki'nin, “Benim oğlum görevi başında şehit oldu. Niye ağlayayım ki?” sözü alkışlandı.

Haberin Devamı

Şehit Abdülkadir Tiryaki için Gaziantep Ulu Cami'de yapılan törene 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, AKP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı, Özlem Müftüoğlu, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, 21'inci Dönem MHP Gaziantep Milletvekili Hanifi Tiryaki, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı AKP'li Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı AKP'li Metin Özkarslı, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Araboğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, askeri erkan ile bin 500 kişi katıldı. 8 kardeşten en küçüğü olan şehidin ağabeyi Beyhan Tiryaki'nin Gaziantep Vergi Mahkemesi'nde hakim olduğu, ablası Nesrin Tiryaki'nin de Eskişehir'de Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptığı öğrenildi.
Cenaze töreni sırasında hiç ağlamayan anne Zekiye Tiryaki, “Gördünüz mü ben hiç ağlamıyorum bile. Oğlum şehit oldu, niye ağlayayım ki? Siz de ağlamayın. Benim oğlum askerde 3 ödül aldı. Görevini layıkıyla yaptı. Ne mutlu ki şehit anası oldum. Vatan sağ olsun. Benim 3 oğlum daha var” dedi. Annenin bu sözleri, törene katılanlar tarafından alkışlandı.

KARA GELİNLİK GİYDİRDİN

Tören sırasında, evlilik hazırlığı yaptığı belirlenen abla 25 yaşındaki Nergin'in, “Bana siyah gelinlik giydirdin” diyerek ağıt yakması da yürekleri dağladı. Diğer abla Nesrin'in ise şehit kardeşinin tabutuna sarılıp öpmesi herkesi duygulandırdı. Piyade Er Tiryaki'nin cenazesi kılınan öğle namazının ardından Karkamış İlçesi'ne bağlı Ayyıldız Köyü'nde toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!