Oğlum için savaş olmasın

Güncelleme Tarihi:

Oğlum için savaş olmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2012 00:00

Suriye tarafından düşürülen Türk jetinin pilotu Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın (Erton olan soyadını Ertan yapmış) ailesi de Hatay açıklarında devam eden pilotları arama çalışmalarını Malatya’daki evlerinden takip ediyor.

Haberin Devamı

Samanyolu Haber’e açıklamalarda bulunan Baba Ali Erton şunları söyledi: “Bizim ülkemiz hadi bir pilotumuz öldürüldü savaşa girelim diyecek bir ülke değil. Bir pilot için, bir uçak için, iki uçak için, 50 tane uçak için, bir ülkenin savaşa girmesi hiç uygun değil. Oğlumun uçağı düşmüş de olabilir. Benim oğlum ölmüş de olabilir. Bugün olur, yarın olur önemli değil. Önemli olan benim oğlumun ülkesine hizmet etmesi. İnançlı bir insanım, ben hiçbir zaman benim oğlumun ve diğer şehitlerin öldüğüne inanmıyorum. İnancım gereği onlar dimdik ayakta ve yaşıyor. Bu dünyada olur ahirette olur. Ben oğlumun geleceğine inanıyorum. Gelmese de Allah’ın takdiri. O her zaman benim kalbimde.”

İŞTE KAYIP PİLOTUN BABASININ O AÇIKLAMALARI / WEB TV

MGK’da da ana gündem

Haberin Devamı

SURİYE’nin Türk savaş uçağını düşürmesiyle Ankara-Şam arasında iyice artan gerginlik, 28 Haziran Perşembe günü yapılacak Milli Güvenlik Kurulu’nun da (MGK) ana gündemi olacak. Daha önce başta Dağlıca’da 8 askerin şehit olduğu karakol baskını olmak üzere Güneydoğu’da artan terör eylemleri nedeniyle ana gündemi “terörle mücadele” olarak belirlenen MGK’da ana gündeme son anda Suriye de eklendi. MGK’da askeri kanadın Suriye kriziyle ilgili kapsamlı bir brifing vermesi bekleniyor.

Devlet görevi

Oğlum için savaş olmasın

SURİYE’nin düşürdüğü uçakta bulunan kayıp Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un babası Osman Aksoy, “Allah’tan ümit kesilmez. En kısa zamanda çocuğumuzdan iyi bir haber alırsak biz de çok sevineceğiz” dedi. İstanbul Bağcılar’daki evinde gazetecilere, elinde oğlunun fotoğrafıyla konuşan Baba Aksoy, olaydan 3 gün önce oğluyla telefonda görüştüğünü belirterek, şunları söyledi: “Televizyonlardan takip ediyoruz. Belediye başkanımız ziyaretimize geldi. Ağabeyi de Malatya’da olduğu için komutanlarından aldığı bilgileri bize aktarıyor. Bu işin sonuna kadar ümitle beklememiz gerektiğini söylüyorlar. Devletimiz bu vazifeyi vermiş. Bu keşif uçuşları daha önce de yapılıyordu.”  Elvan EZBER / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!