'Oğlum en yüksek rütbeye ulaştı'

Güncelleme Tarihi:

Oğlum en yüksek rütbeye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2007 16:31

ŞIRNAK'ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Muhterem Yağbasan, memleketi Adana'nın Saimbeyli İlçesi'nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cenaze törenine göğsüne Türk bayrağı sarıp, üzerine de oğlunun fotoğraflarını iğneleyerek katılan şehit annesi 63 yaşındaki Fatma Yağbasan, “Ona hamile olduğumda rüyama ak sakallı bir dede girmişti ve ‘Oğlun olacak, adını Muhterem koy. Orduya katılacak, en yüksek rütbeli asker olacak’ dedi. Çok şükür oğlum en yüksek rütbeye kavuştu. Şehit oldu” dedi. Şehidin eşi Şefika Yağbasan da kızı 1.5 yaşındaki Elif Rüveyda'ya sarılarak ağladı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhterem Yağbasan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Yeşilbağlar Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada bir grup, hükümet aleyhine sloganlar atınca, aile “Siyaset yapmayın” diyerek tepki gösterdi. Şehidin cenazesi, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'ni takiben Pazaryeri Meydanı'na getirildi. Şehit Muhterem Yağbasan'ın annesi Fatma Yağbasan, göğsüne Türk bayrağı sarıp, üzerine de oğlunun fotoğraflarını iğneleyerek törende yürüdü.

Haberin Devamı

Burada düzenlenen törene, Adana Valisi İlhan Atış, 6'ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen, Saimbeyli, Kozan, Feke ilçelerinin kaymakam ve belediye başkanları, Yağbasan Ailesi, askerler ile 2 bin kişi katıldı. Şehidin naaşı meydana getirildiği sırada bozkurt işareti yapan yaklaşık 50 kişilik grup, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Şehide kalkan eller kırılsın’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Şehidin 3 yıllık eşi Şefika ise kızı 1.5 yaşındaki Elif Rüveyda'ya sarılarak gözyaşı döktü. Şefika Yağbasan, “Eşimi uğurlarken bana ‘Operasyona gideceğiz, tehlikeli olabilir’ dedi. Sık sık operasyona giderdi ama hiç böyle konuşmazdı. Yaşadıklarını da anlatmazdı” dedi.

5 yıllık asker Muhterem Yağbasan'ın annesi Fatma Yağbasan ise en son bir ay önce Ankara'ya sınava gideceği için Adana'ya geldiğinde görüştüklerini belirterek, “O zaman, ‘Anne, durumumu biraz düzelteyim, seni hacca göndereceğim’ dedi. Ona hamile olduğumda rüyama ak sakallı bir dede girmişti ve ‘Oğlun olacak, adını Muhterem koy. Oğlun orduya katılacak, en yüksek rütbeli asker olacak’ dedi. Çok şükür oğlum en yüksek rütbeye kavuştu. Şehit oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

İLGİNÇ DOĞA OLAYI

Şehidin cenazesi Pazaryeri Meydanı'na getirildiğinde, gökyüzünde güneşin etrafından hilal şeklinde gökkuşağı oluştu. Cenaze katılanlar, bu ilginç görüntüyü ‘Şehidin nuru’ diye yorumladı. Bazıları ise geçen yıllarda da yağmur yağdıktan sonra benzer şekilde güneşin etrafında gökkuşağı şeklinde haleler oluştuğunu belirtti.

6'ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen, şehit annesi Fatma Yağbasan'ın yanına gelip, başsağlığı diledi. Korgeneral Şen, “Başımız sağ olsun. Bu toprak, bu bayrak bizim bayrağımız. Bunu korumanın bir bedeli var” dedi. Şen'in sözleri üzerine anne Yağbasan, “Canın sağ olsun ama bu bedel olmuyor. Bu toprağın ekmeğini yiyorlar. Bu canileri bu toprağın ekmeğiyle besliyorlar” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Adana Müftüsü Mehmet Barış'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri manga tarafından omuzlara alınıp, cenaze aracına taşındı. Yaklaşık 2 bin kişi, şehit cenazesinin ardından bir kilometre yürüdü. Yürüyüş sırasında hiçbir sloganın atılmaması dikkat çekti. Muhterem Yağbasan daha sonra Hamurcu Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!