Öfkemi içimde tutarım

Güncelleme Tarihi:

Öfkemi içimde tutarım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2012 00:00

İnsan ne ise odur. Herkes bazen öfkelenir ama bazıları bu öfkesini dışa vurarak rahatlar, bazıları da benim gibi kendini zorla kontrol ederek öfkesini içinde tutar. Hatta Allah korusun, bunlar insanın içinde birikim de yapabiliyor.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, vatandaşların internet üzerinden kendisine yönelttiği soruları, soru sahiplerini Çankaya Köşkü’nde ağırlayarak yanıtladığı “Cumhurbaşkanına sorun” uygulamasının ikincisini dün yaptı. Gül, kendisine yöneltilen 2 bin 725 soru arasından yine vatandaşların oylarıyla belirlenen 10’unu yanıtladı. Gül, Ankara’da bir devlet hastanesinde sekreter olarak çalışan Emine Kesemen’in, “Çok öfkelenip sinirlendiğinizde ne yaparsınız? Sizi hep tebessümle görüyoruz ekranlarda. Bu pozitif halinizi neye borçlusunuz?” sorusuna karşılık, “Her insanın yaratılıştan bir fıtratı vardır. Dolayısıyla insanlar bu konularda rol yapamazlar, rol yaparlarsa yapmacık olur. İnsan ne ise odur. Herkes bazen öfkelenir ama bazıları bu öfkesini dışa vurarak rahatlar, bazıları da benim gibi kendini zorla kontrol ederek öfkesini içinde tutar. Hatta Allah korusun, bunlar insanın içinde birikim de yapabiliyor” dedi. Gül, çocukların istismarına ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:
Hiç affedemeyiz
- “Bunlar gerçekten çok üzücü. Bunları engellemek için öncelikle hukuki düzenlemeleri ve uluslararası sözleşmeleri uygulamak gerekiyor elbette. Türkiye bu konuda elinden geleni yapıyor. Aile ve Sosyal
Politikalar Bakanlığı kuruldu ve bakanlık çok da gayretli. İkinci olarak
da cehaletin giderilmesi ve bir ahlaki formasyonumuzun olması lazım. Bu bakımdan manevi değerlerimiz de çok önemli. Ülkedeki herkese eğitim ve ahlak formasyonu anlamında ulaşamadığınızda bazen böyle üzücü ve toplumu sarsıcı olaylar olabiliyor. O bakımdan böyle şeyleri hiç affetmememiz ve takibini yapmamız lazım.
Özgüven anayasası
- (Yeni anayasa sorusuna karşılık) Bu Meclis’in yeni anayasayı muhakkak yapması gerekir, yapılmaması için hiçbir neden görmüyorum. Yeni anayasa demokratik ve özgürlükçü olmalıdır, kısıtlayıcı olmamalıdır, büyük bir imparatorluk mirası üzerinde oturan bizler, özgüven içinde bu anayasayı yapmalıyız.
- (Bedelli askerlik sorusu üzerine) Açıkçası bu zor bir konu. Buna karar verenler de çok zorlandılar. Bir yanda herkesin askerliğini yapması yönündeki beklentiler, öbür yanda hayatın bazı gerçekleri var. Hükümetler için orta yolu bulmak kolay değil doğrusu. 30 yaş sınırı, ülkenin savunma ihtiyaçları, en son üniversite bitirme yaşı olan 29 yaş ve bunun gibi birçok konu dikkate alarak belirlendi diye düşünüyorum.
Uçak üreteceğiz
- (Savunma sanayi) Kendi savaş gemimizi üretiyoruz, yakında kendi uçağımızı da üreteceğiz. Eskiden ithal ettiğimiz birçok şeyi kendimiz üretiyor, hatta ihraç ediyoruz.”

Haberin Devamı

Çankaya’da yüz yüze 10 soru

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’e Çankaya Köşkü’nde yüz yüze soru sorma fırsatı tanıyan, ‘Cumhurbaşkanına Sorun’ uygulamasının ikincisi sonuçlandı. Halkın oylarıyla belirlenen 10 soru sahibi, Çankaya Köşkü’nde Gül ile tanışıp sohbet etme ve sorularını doğrudan iletme imkanı buldu. Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen 10 soru sahibi, Atatürk Müze Köşkü’nü gezdikten sonra çekimlerin yapılacağı salona alınarak Gül ile tanıştı. Konuklarıyla tek tek el sıkışan ve ‘Hoş geldiniz’ diyen Gül onlarla sohbet etti. Renkli görüntülere sahne olan fotoğraf çekimi ardından Gül, konuklarıyla yakından ilgilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!