Ödül töreninde sürpriz

Güncelleme Tarihi:

Ödül töreninde sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2007 18:55

“TBMM Üstün Hizmet Ödülü” Töreni’nde “amca sürprizi” yaşandı. Kurumsal ödül alanlar arasında yer alan Köy Çocukları Eğitim Derneği Kurucusu Kazım Taymaz’ın, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın eşi Münevver Arınç’ın amcası olduğu anlaşıldı. Arınç, Taymaz’ın eşinin amcası olduğunu söyledikten sonra ödülü eşi ile birlikte verdi ve daha sonra Taymaz’ın elini öptü. Törende, bir süre önce vefat eden hayırsever işadamı Kadir Has’ın oğulları Can ve Nuri Has’ın ödül almaları sırasında duygulu anlar yaşandı.

Haberin Devamı

ÖDÜL TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

TBMM Üstün Hizmet Ödülü” verilmesi kararlaştırılan 47 kurum ve kişi, Meclis’te düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç ile bakanlar, milletvekilleri, valiler katıldı.

ARINÇ : MİLLETİN SESİYİZ

Arınç, törende yaptığı konuşmada, Meclis’in millet iradesinin temsil edildiği tek yer olduğunu belirterek, “Biz milletin sesiyiz, iradesiyiz. Tüm milleti temsil ediyoruz” dedi. Millet için, ülkesi için karşılıksız olarak hizmet eden, tüm insanlığa yardımı erdem sayan herkesi önemsediklerini vurgulayan Arınç, “Bu ülkede yaşayan, adını bilmediğimiz ama yardım için zamanını, parasını, zihnini, hayallerini seferber ettiğinden emin olduğumuz insanları bulup onları da tarihin bir yerine not edeceğiz. Böylece gelecek kuşaklarımız bu ülkede çalışan, yardım eden erdemli insanlarımızın varlığını bilecekler” diye konuştu. Ödüle layık görülen ancak geçtiğimiz günlerde vefat eden hayırsever işadamı Kadir Has’ı da anan Arınç, “Bu duyarlılığın en önemli temsilcilerinden biri olan işadamımız Kadir Has, ömrünü eğitime ve öğrencilere adamış bu büyük insana Üstün Hizmet Ödülü vermeyi o hayattayken kararlaştırmıştık. Ancak, bu ödülü almak çocuklarına nasip oldu” dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN: ÇATIŞMALARI BİR KENARA BIRAKMALIYIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, konuşmasında, Türkiye’ye yaptıkları katkılar ve yardımlarından dolayı ödüle layık görülen vakıf ve işadamlarını, “Örnek şahsiyetler hayranlık uyandıran dehalar kolay yetişmiyor. Hüner ehlinin, kadrini bilmek marifettir. Marifet iltifata tabidir” diyerek tebrik etti. Kanuni zorunluluk olmadan, sosyal yaralara merhem olan, ülkenin kalkınmasında gelişmesinde etkili olan işadamlarını “gönlü zengin şahsiyetler” olarak tanımlayan Erdoğan, “Ufuk açmak bir eser ortaya koymak bir gönül işidir. Türkiye’yi büyük kılan, bu gönlü zengin, ufku zengin, aklı zengin insanların çok olmasıdır. Ülke ve millet olarak taze baharların arifesindeyiz” dedi. Erdoğan, “Kavgalar, çatışmalar, polemiklerle uğraşmayı bir kenara bırakmalı, yeni fikirler üretmenin, milletimizin ihtiyaçlarını karşılamanın gayreti içinde olmalıyız. Şer kapılarını kapatmalı, yeni hayır kapılarını açmalıyız” diye konuştu.

AMCA SÜRPRİZİ

Haberin Devamı

Ödül töreninde, “amca sürprizi” yaşandı. Kurumsal ödül alanlar arasında yer alan Köy Çocukları Eğitim Derneği Kurucusu Kazım Taymaz’ın, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın eşi Münevver Arınç’ın amcası olduğu anlaşıldı.

Aynı zamanda Taymaz’ı ödüle aday gösteren Arınç, Kazım Taymaz’ın eşi Münevver Arınç’ın amcası olduğunu söyledikten sonra ödülü eşi ile birlikte verdi ve daha sonra Taymaz’ın elini öptü.

HAS AĞLATTI

Törende, bir süre önce vefat eden hayırsever işadamı Kadir Has’ın oğulları Can ve Nuri Has’ın ödül almaları sırasında duygulu anlar yaşandı. Ödülü veren Arınç, “Ödülü alması kısmet olmadı. Her şey Allah’ın takdiri” derken, Can Has, teşekkür konuşmasında gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

LOKMAN AYVA’NIN SÖZLERİ GÜLDÜRDÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ödül alan görme özürlü, hayırsever işadamı Sadık Eratik’le yakından ilgilendi. Eratik ödül alırken yanında bulunan görme özürlü, AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’nın, “Başbakan ‘Lokman beni görmüyorsun, ben de seni görmeyeceğim’ diyor. Karşılıklılık beklememek lazım” şeklindeki sözleri salondakileri güldürdü.

ERDOĞAN: SİİRT’TE MAHKUM OLDUM

Başbakan’ın ilgi gösterdiği isimlerden birisi de aynı zamanda eski olimpiyat şampiyonu olan işadamı Gazanfer Bilge oldu. Bilge’nin “Kasımpaşa’dan kaç tane olimpiyat, Avrupa şampiyonu çıktı, şaşırırsınız” sözleri Başbakan’ın gülmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Erdoğan, Siirt’li iş adamı, Hedef Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ödül alırken, sahneye çıktı ve Siirt’in hayatındaki önemini anlatarak, “Siirt’te mahkum oldum, Siirt’ten milletvekili oldum” dedi.

AYDIN DOĞAN’IN KIZI ÖDÜL ALDI

Kurumsal bazda bu yıl hizmet ödülüne layık görülen diğer kurumlar ise, Aydın Doğan Vakfı, Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Elginkan Vakfı, Hüsnü Özyeğin Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Malatya Eğitim Vakfı, Mehmet Muzaffer Akpınar Vakfı, Tüm İş Kadınları Derneği (TİKAD), Türkiye Kızılay Derneği, Vehbi Koç Vakfı, Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) şeklinde sıralandı.

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı’na verilen ödülü, işadamı Aydın Doğan’ın kızı, Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı , Vehbi Koç Vakfı’na verilen ödülü ise, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel aldı.

Kişisel olarak ödül alan diğer isimler ise, şu şekilde sıralandı:

Turgut Cansever, Nuri Çomu, Nazım Turgut, Yılmaz Oruç, İbrahim Çeçen, Tuncer Güney, Berat Cömertoğlu ve Özkent Akbilek, Nurettin Çarmıklı, Mustafa Köseoğlu, Adem Tolunay, Haydar Ali Öztaş, Osman Nuri Yılmaz, Yusuf Çapraz, Mehmet Torun, Adnan İnanıcı, Fuat Tosyalı, Yusuf Aydeniz, Oya Kayacık, Cihat Kora, Reha-Necla Midilli, Uğur Yücel, İsmail Aytemiz, Zeki Altındağ, Halil Yurtseven, Hacı Halil Türkkan, Mazhar Gürgen Bayatlı, Mustafa Aydoğdu, Halil Kaya Gedik, Mehmet-Mithat Çanakçı, Hüseyin İbrahim İzmirli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!