ODTÜ'de dün gece

Güncelleme Tarihi:

ODTÜde dün gece
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2013 09:59

ODTÜ arazisinden geçecek yol yapımını, ağaçların kesileceği gerekçesiyle engellemeye çalışan grup dün sabah saatlerinde bu bölgede eylem başlattı. CHP’li milletvekilleri de destek verdiği eylem akşam saatlerine dek sürdü. Vekillerin gitmesi üzerine ağaç sökümüne başlandı. Bunu önleme çalışan gruba polis müdahale etti. Plastik mermi, gaz bombası ve tazyikli su kullanan polise grup taş attı. Bu sırada Hürriyet muhabiri Rıza Özel plastik mermi ile bacağından, isabet eden bir taşla da başından yaralandı.

Haberin Devamı

Anadolu Bulvarı'nın devamı olacak ve ODTÜ arazisinin doğu sınır bölgesinden geçecek yolu, ağaç söküleceği gerekçesiyle engellemek isteyen gruba polis müdahale etti. ODTÜ arazisinde ağaç söküleceği gerekçesiyle yola karşı olan bir grup, yerleşkenin 100. Yıl girişinde gösteri yaptı.

ODTÜ'DE EYLEM TÜM GECE SÜRDÜ

ODTÜ'DE GAZ VE TEKME / FOTO GALERİ

Akşama saatlerinde gruptan bazı kişiler, yerleşkenin 100. Yıl girişine barikat kurup polise taş attı. Güvenilik güçleri de göstericilere, TOMA ve hafif zırhlı araçlardan, biber gazı, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Müdahale üzerine yerleşkeye çekilen protestocular, buradan polise taş atmayı sürdürdü. TOMA'larla barikatı dağıtan polis de gösterici gruba gaz bombası ile müdahaleyi sürdürdü.

Haberin Devamı

Bu sırada AK Parti Genel Merkezine yürümek isteyen bazı göstericilere polis engel oldu. Polis, yol güzergahında bulunduğu için yıkılan binaların hafriyatını taşıyan kamyonları durduran göstericileri de dağıttı. Vücuduna taş isabet eden 11 polisin de hafif yaralandığı bildirildi.

ODTÜde dün gece

'O YOL YAPILACAK'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen G20 Zirvesi'nde yaptığı açıklamada ODTÜ'de türbanlı öğrencilerle ilgili tartışmalara ilişkin "YÖK gereğini yapacaktır, biz de gereğini yapacağız" dedi. Erdoğan üniversitedeki yol tartışması için de "Ön açılacak, bu yollar yapılacak" diye konuştu.

Detayı için tıklayınız

İşçilerin yıkım çalışmalarını tamamlamasının ardından, polis ekipleri bölgeden çekildi. ODTÜ arazisinden geçecek yolu, ağaç söküleceği gerekçesiyle engellemek isteyen grubun, üniversitenin 100. Yıl girişindeki eylemi hala devam ediyor.


ODTÜ'YE DESTEK EYLEMLERİ

Ankara'da bütün bunlar yaşanırken; İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de gece geç saatlere kadar ODTÜ'ye destek gösterileri düzenlendi. Eylemlere karşı kapatılan Gezi Parkı ise saat 02.00 tekrar açıldı.
Dün gece ODTÜ'deki eylemlere Kadıköy'den destek geldi. Sosyal medyadan yapılan çağrılarla saat 21.30 sıralarında toplanan yaklaşık 500 kişi Altıyol Boğa Heykeli'nin önünde toplandı. "Diren ODTÜ Kadıköy Seninle" uazılı pankart taşıyan grup Bahariye Caddesi üzerinden Kadıköy Çarşı'ya bir yürüyüş gerçekleştirdi. "ODTÜ diren" "Bu daha başlangıç mücadele devam" "Heryer Taksim Heryer Direniş" sloganları atan grup daha sonra tekrar Altıyol'a gelerek oturma eylemi yaptı. Altıyol'dan Kadıköy İskelesi'ne inen yol trafiğe kapandı. Otobüs yolcuları Altıyol'da inip yaya olarak devam etti. Yaklaşık 3 saat süren eylem sonrası grup olaysız şekilde dağıldı.

Haberin Devamı

GEZİ PARKI 02.00'DE AÇILDI

İstanbul Kadıköy'deki ODTÜ eyleminde göstericiler Gezi Parkı'na doğru yola çıkınca polis parka giriş ve çıkışları kapattı. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı girişinde bulunan polis ekipleri, TOMA ve akreplerle meydanda ve caddelerdeki bekleyişi gece saat 02.00 sıralarında sonlandırıldı.ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 100. Yıl-Çiğdem Mahallesi bölgesinden geçirmek istediği otoyol projesine karşı başlatılan protesto gösterileri ve eylemler için sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar nedeniyle polis Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nı akşam saatlerinde kapatmıştı. Taksim Meydan ve Gezi Parkı girişinde bulunan polis ekipleri, TOMA ve Akreplerle meydanda ve caddelerdeki bekleyişi gece saat 02.00 sıralarında sonlandırıldı. İstikal Caddesi, Sıraselviler Caddesi ve Taksim Meydan da bekleyen polis ekipleri de normale döndü. Gezi parkı içerisindeki çocuk parkında da turistlerin ve çocuklarının eğlendikleri görüldü.

Haberin Devamı


ODTÜ’YE İZMİR'DEN DESTEK EYLEMİ

Ankara’da yaşananlar, İzmir’de protesto edildi. Gündoğdu İskele Formu adı altında toplanan grup, otoyol projesi kapsamında kesilecek ağaçlar için eylem yapanlara destek ve yaşanan polis müdahalesine tepki yürüyüşü yaptı. Yaklaşık 200 kişilik grup saat 20.30 sıralarında Gündoğdu Meydanı’nda toplanarak Kıbrıs Şehitleri’nde yürüdü. Grup üyeleri, ’Bu daha başlangıç mücadeleye devam’, ’İzmir uyuma ODTÜ’ye sahip çık’, ’Diren ODTÜ İzmir seninle’, ’Hükümet istifa’, ’Diktatör Tayyip Halka Hesap Verecek’, ’ODTÜ’den Geçecek Tek Yol, Devrim’ sloganları atarak yürüdü. Grup üyeleri, Cumhuriyet Bulvarı’nda oturma eylemi yaptıktan sonra basın açıklaması yapmadan olaysız şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!