ODTÜ’de gerginlik

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ’de gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 21:15

ODTÜ’de önceki gün sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında camide düzenlenen etkinlik sonrası yaşanan kavga, okulda iki gündür süren gerginliğe yol açtı. Kavga sırasında türbanlı öğrencilerin bıçakla kovalandığı iddiasını polis araştırırken, olaylarda üç öğrenci yaralandı. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, camide izin alınmadan yapılan etkinlik sonrası gerilimin arttığını belirterek, “Türbanlı öğrencilere saldırı iddiası asılsız.” dedi.

Haberin Devamı

BIÇAKLI SALDIRI İDDİASI

İddiaya göre, Siyer Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, önceki gün ODTÜ Meclis Topluluğu’nun davetlisi olarak yerleşke içindeki camide düzenlenen etkinliğe katıldı. Solcu öğrenciler, bu ekinliği protesto etti. Etkinlik bittikten sonra okulun A4 kapısında sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasındaki gerilim kavgaya dönüştü. Olaylarda yaralanan üç öğrenci, darp raporu aldıktan sonra 10 Nisan Polis Karakolu’na giderek şikayetçi oldu.

Bu kavgayla birlikte okul içindeki gerginlik de tırmandı. Sağ ve sol görüşlü öğrenciler, bir süre sonra Çad’da su kuyusu açılması için açılan yardım standı nedeniyle karşı karşıya geldiler. Olaya okulun güvenlik görevlileri müdahale etti.

Her iki olayda da sağ görüşlü öğrenciler arasındaki türbanlı öğrencilerin saldırıya maruz kaldıkları, bazı öğrencilerin bıçakla kovalandığı iddia edildi. Bunun üzerine polis, okuldaki bütün güvenlik kayıtlarını topladı ve iddiayı incelemeye başladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, darp edilen üç öğrencinin şikayeti üzerine saldırganların arandığını, bıçakla kovalanma iddiasının araştırıldığını bildirdiler.

Haberin Devamı

CİDDİ BİR OLAY YOK

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar olaylarla ilgili Hürriyet’e şunları söyledi: “Türkiye’deki gerginlik kampüse de yansıyor. Siyer Vakfı’nın toplantısı için üniversitemizden izin alınmadı. Ancak saygı duyduk, sıkıntı çıkmaması için önlem aldık. Toplantı sorunsuz bitti, katılımcılar kampüsten ayrıldı. Bize saldırıya ilişkin şikayet ulaşmadı.

ODTÜ’de farklı görüşlü öğrenciler arasında tartışma bu kadar büyük olmazdı. Ama bu sefer gerginlik biraz tırmandı. Ciddi bir olay yok. Herkes özgürlük ortamının kıymetini bilecek ve gerekli özeni gösterecektir. Bu olaylara karışan ya da karıştığı iddia edilen tüm öğrencilerle iletişim kuruldu. Türbanlı öğrencilere saldırıldığı iddiası asılsızdır. Kabataş benzetmesi son derece saçma.”

ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, “Bireylerin düşünmesi ve düşündüklerini özgürce ifade etmesinin önünde hiçbir engelin olmaması gerekir. Üniversitemizde, huzuru bozucu, terör estirici ve anarşi yaratan tavır ve davranışlara meydan verilmemesi için tüm ODTÜ camiasının sorumlu davranacağına inancımız tamdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!