’ODE Yalıtım’la 100 milyon dolar hedefledi, ’Yılın Girişimcisi’ oldu

Güncelleme Tarihi:

’ODE Yalıtım’la 100 milyon dolar hedefledi, ’Yılın Girişimcisi’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2008 00:00

Bu yıl Monte Carlo’da yapılacak ’Dünya Yılın Girişimcisi’ yarışmasında Türkiye’yi ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan temsil edecek.

Ernst & Young Türkiye ve Milliyet Gazetesi tarafından, Fortis sponsorluğunda, CNN Türk ve Schwab Vakfı işbirliğinde bu yıl 5’incisi düzenlenen ’World Entrepreneur of the Year-Dünya Yılın Girişimcisi’ yarışmasının Türkiye birincisi, ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan oldu. Orhan Turan’a ödülünü Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Faik Açıkalın ile Ernst & Young Türkiye Genel Müdürü Osman Dinçbaş verdi.

DÜNYA FİNALİ HAZİRANDA: Orhan Turan, ’Dünya Yılın Girişimcisi’ ödülü için 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Monte Carlo’da düzenlenecek dünya finalinde Türkiye adına yarışacak. Turan, ODE Yalıtım’da çalışma prensibi olarak benimsediği ’farklı olma’ yaklaşımını, genel iş stratejisine dönüştürdü. Ekonomik kriz ortamlarını bir avantaja dönüştürdü, başta tesisat ve yalıtım ürünleri olmak üzere inşaat sektöründe, daha önce Türkiye pazarında denenmemiş ürünleri ithal etti.

ÖDÜLÜM BABAMIN VE OĞLUMUN: Orhan Turan, bölgesel bir güç olmak ve globl bir marka yaratmak istediğini belirterek, "Türkiye’nin buna ihtiyacı var" dedi. ’Ödülü babası adına aldığını ve oğluna teslim ettiğini’ dile getiren Turan, ödülünü oğluna verdi. Monte Carlo’da da Türk girişimcisini iyi bir şekilde temsil etmek istediğini söyleyen Turan, "Girişimci hayalleri olan kişidir. Bütün Türk girişimcilerin bu tür yarışmalarla kendilerini denemeleri gerekiyor" dedi. 2007 yılında yüzde 43 büyüdüklerini belirten Orhan Turan, bu yıl da yüzde 42 büyüyerek, 53.5 milyon dolarlık cirodan 76.5 milyon dolar ciroya ulaşmak istediklerini söyledi. 2009’da 100 milyon dolar ciroyu hedefleyen Turan, İş Girişim’le ortak 40 milyon dolarlık cam yünü yatırımının eylül ayında devreye gireceğini belirtti. Turan, 2009 yılından sonra ise yurtdışından tesis alarak büyümeyi düşündüklerini söyledi.

19 METREKARELİK OFİS: Turan, askerlikte başladığı kontrol mühendisliğini meslek hayatının başlangıcı olarak görüp, kazan, boru, vana, yalıtım gibi konulardaki uygulamaları kendi keşfederek öğrendi. 1984’de Laleli’de 19 metrekarelik bir ofiste arkadaşlarının yanında üçüncü ortak oldu. Üç yıl sonra yola tek başına devam eden Turan, sektörde fark yaratmak hedefiyle kauçuk köpüğü ithal etmeye başladı. 1990-1996 yılları arasında Türkiye’de olmayan ürünleri getirerek yeni pazarlar yarattı. 2000 yılından sonra ise ülkede yaşanan krize rağmen ürün gamını genişleterek, yapı yalıtımı alanına girdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!