Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gidemedi

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın avukatları İmralıya gidemedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2011 10:49

İMRALI’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 3 avukatı, Marmara Denizi’ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle görüşmeye gidemedi.

Öcalan’ın avukatları Cengiz Çiçek, Hakzan Sadak ve Hüseyin Çalışçı’nın müvekkilleriyle haftalık olağan görüşmeyi yapabilmek başvuruda bulundu. Avukatlar bağlı bulunduğu hukuk bürosu görevlileri, dün akşam saatlerinde kendilerini arayan yetkililerin, Marmara Denizi’ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle görüşmenin yapılamayacağını bildirdiklerini söyledi. Avukatların, görüşmenin cuma günü yapılabilmesi için yarın başvuruda bulunacakları belirtildi.

Abdulah Öcalan, yurt dışında devam eden davalar nedeniyle her hafta çarşamba günleri avukatlarıyla 1 saat açık görüşme yapıyor. Öcalan ile aynı cezaevine getirilen ömür boyu hapis cezasına çarptırılan PKK’lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO militanı Hakkı Alkan her ayın 2 ve 4’üncü pazartesi günleri birinci dereceden yakınlarıyla görüşebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!