Güncelleme Tarihi:
Adını uluslararası alanda duyuran Burhan Öçal, Kırklareli'nde doğdu. Babasından vurmalı çalgılar, annesinden dini vokal müzik öğrendi. Saray ve halk müziğinin yanı sıra, neoklasik Türk müziğinden de etkilendi. Erken yaşlarda cazla tanışan Öçal, darbuka, kös, kudüm ve bendir gibi vurmalı çalgıların yanı sıra, divan sazı, tambur ve ud gibi telli çalgıları da aynı ustalıkla çalıyor.
Değişik kültürler arasında köprüler kurmayı amaçlayan Öçal, sık sık Türk ve Batı klasik müziklerinin yanı sıra, Türk Halm Müziği'yle caz arasında bağlantılar kuran çalışmalar yapıyor. Ünlü piyanist Mario Joâo Pires, Joe Zawinul, klasik gitarcı Eliot Fisk, Amerikalı basçı, Jamaladeen Tacuma ve Avusturlayı piyanist Peter Waters'la çalan Öçal, kendi kurduğu İstanbul Oryantal Topluluğu'yla doldurduğu Gypsy Rum'la 1995'te ve Sultan's Secret Door'la da 1997'de Alman Plak Eleştirmenleri Ödülü'nü aldı. Öçal Jardin Ottoman albümüyle ise 1996 Fransız Prix Choc Ödülü'nü kazandı.
KLASİKTEN ÇAĞDAŞ MÜZİĞE ZÜRİH ODA ORKESTRASI
Zürih Oda Orkestrası yarım asırlık geçmişe sahip bir topluluk. Bach'tan Stravinsky'e kadar uzanan çok geniş bir repertuara sahip olan orkestra çağdaş İsviçreli bestecilerin eserlerini de yorumluyor.
Zürih Oda Orkestrası, özel projeleri kapsamında Charlie Chaplin'in Sirk, Modern Zamanlar, Çocuk ve Şehir Işıkları gibi sessiz film gösterimlerinde film müziklerini de seslendiriyor.
Howard Griffiths İngiltere’de doğdu ve Londra’daki Kraliyet Müzik Koleji’nde eğitim gördü. 1981’de İsviçre’ye yerleşmesiyle birlikte dünyanın en iyi orkestraları arasında yer alan Londra Kraliyet Filarmoni, Zürih Tonhalle, Varşova Filarmoni, Basle Senfoni, İspanya Ulusal, Slovakya Radyo Senfoni, Polonya Oda orkestraları ve London Mozart Players gibi birçok orkestrayı konuk şef olarak yönetti. 1994-1997 yılları arasında Oxford Orchestra da Camera’nın Birinci Konuk Şef’liğini yaptı. 1993’te Barbican Hall’da ilk kez yönettiği İngiliz Oda Orkestrası’nın yanı sıra, CD kayıtları yaptığı ve birçok turneye çıktığı Northern Sinfonia’yla düzenli olarak çalışmalar yapıyor. Howard Griffiths’in İsviçreli ve Türk bestecilerin kimi kayıtlarını da içeren kayıt repertuvarı yeniden keşfedilen 18 ve 19. yüzyıllara ait müzikleri de içermektedir. 1996/1997 sezonu başından bu yana Zürih Oda Orkestrası'nın sanat yönetmeni olan Griffiths, orkestranın mükemmellik üzerine kurulmuş olan geleneğini güçlendirerek sürdürmesinde etkili oldu.
Kurulmasının üzerinden elli geçmesine rağmen, Zürih Oda Orkestrası dikkat çekici müzik olaylarının her zaman en önemli aktörlerinden biri. Bach’tan Stravinsky’e kadar çok geniş bir yelpazede eserler içeren orkestranın repertuvarı, Vanhal’ın senfonileri veya Leitner’in keman konçertoları gibi nadir yorumlanan eserlerin yanı sıra, Ringger ve Schnyder gibi çağdaş İsviçreli bestecilerin eserlerini kapsıyor. Topluluk özel projeleri kapsamında Charlie Chaplin’in Sirk, Modern Zamanlar, Çocuk ve Şehir Işıkları gibi sessiz film gösterimlerinde film müziklerini de seslendiriyor. Orkestranın stiller arasında kolayca geçişler yapmasına izin veren bu çok yönlülüğü, tarihi müzik yöneten önemli isimler (Goebel, Biondi) tarafından da takdir edilmektedir ve klasik ve modern müzik alanındaki çalışmalarıyla da beğeni topluyor. Feidman ve Vollenweider gibi sanatçılarla yaptığı çalışmalarla “klasik müzik” sınırlarının dışına da çıkıyor.
Bilet fiyatları: 20 Milyon Tl, 30 Milyon TL, 50 ilyon TL; 75 Milyon TL