O şimdi atların annesi

Güncelleme Tarihi:

O şimdi atların annesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 22:01

BERRAN Altuntecim. Noter. Ankara Barosu’na kayıtlı olarak yıllarca avukatlık yaptıktan sonra Rize’nin İkizdere ilçesinde göreve başlamış.

Haberin Devamı

İkizdere’deyken sokaktaki köpeklere sahip çıkması ve belediyeye bir barınak yaptırması için önayak olmasıyla tanınmış. İkizdere’den ayrılmasından çok sonra bile sahipsiz köpekler barınakta bakılıyor, tedavi ediliyor. Altuntecim, 10 aydır da İstanbul’un Adalar ilçesi noteri. Yoğunluklu yeni uğraş alanıysa fayton çeken atlara yapılan kötü muameleler. Ada’da oturan 50 hayvanserverle birlikte atlar için çalışıyorlar. “Sadece Büyükada’da 1326 at bulunuyor. 14 tane hara var. 150 tane kaçak aşısız at getirildi. Böyle sorunlarla da uğraşıyoruz” diyor, ekliyor:

NAL BİLE TAKMIYORLAR
“230 fayton hizmet veriyor. Yazın Arap turistler çok geliyor. Kalabalık gruplar halinde geliyorlar. 4 kişi binmeleri gerekirken 5 kişi doluşuyorlar faytonlara. Atlar yokuşlarda zorlanıyor. Hatta atlar kaymasın diye nallarını bile takmıyorlar. Bazen ölenleri yardan aşağıya atıyorlar... Atlarla ilgili sorunlar o kadar büyük ki. Geçenlerde 22 atı motora bindiriyorlardı. Aslında adadan çıkarılması yasak. Hatta bazıları yürümekte bile zorlanıyordu. Büyük ihtimalle kesime götürüldü.  Resmi raporlara göre 3.5 senede 1000 at itlaf edildiğini biliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!