'O komutanı görevden aldırdım'

Güncelleme Tarihi:

O komutanı görevden aldırdım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2011 10:50

Haberin Devamı

Hopa'da Jandarmanın olaya müdahale etmediğine ilişkin fotoğrafın basında yayımlanması ve Jandarma Komutanının görevden alınmasının anımsatılması üzerine Başbakan Erdoğan, Jandarma Komutanının görevden alınmasının Vali tarafından açıklandığını belirterek, “Bu bizzat İçişleri Bakanıma verdiğim talimattır.  Kendileri de Jandarma Genel Komutanı ile görüşmek suretiyle, Jandarma Genel Komutanımız bunları yerine getirir” dedi.

Başbakan Erdoğan, “Askeri meseleden, sivilleşme meselesinden geriye kalanlar nelerdir? Mesela Askeri Yüksek İdare Mahkemesi mi, Genelkurmay’ın statüsü mü, Jandarma mı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Bunların hepsi şu anda belli bir takvim içinde yürüyor. Bunları aramızda görüşerek, müzakere ediyoruz. Bu arada da AB süreci içinde attığımız adımlar var, atmakta olduğumuz adımlar var. Bunları da yapıyoruz. Bunlar, ister istemez çözüme kavuşacak. Hudut birlikleriydi, polisin askerlik görevini yapması,  yapmaması tartışmaları, yıllar yılı bunlar tartışıldı. Şu anda mesela, aynı şekilde uzman çavuşların gerek özlük hakları gerekse üniversiteyi bitirdiği halde uğradıkları bazı haksızlıklar, bunlar Meclis'e gönderildi. Bu seçim sonrası süratle ele alınacak konular bunlar. Aynı şekilde bu sicil konuları... Bütün bunlar hakikaten, sıkıntı doğuran konular. Bunların müzakerelerini zaman zaman yapıyoruz. Zaman içerisinde oturacağız, konuşacağız. Ama şu kadar zamanda veya şu takvimde, yanlış olur... Bunların çözüme kavuşması şart.”

Haberin Devamı

CHP'nin Hakkari'de miting düzenlediğini anımsatan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu  Hakkari'ye gitmiştir, BDP'lilerin eline CHP bayrağını tutuşturmuştur, orada  onlara hitap etmiştir. 250-300 tane oy almış zaten oradan, karşısında ama 2 bin-3 bin kişi var. Ellerinde CHP bayrakları ama ellerine bir tane Türk bayrağı tutuşturamamıştır” diye konuştu.

Bir gazete yayımlanan haberi okuyan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Niye tutuşturamamıştır? Çünkü BDP'lilerin de ifade ettiği bu 5 tane madde var ya. Çok enteresan. Bunu ben söylemiyorum. Bakın burada. 'CHP mitingine giden BDP'lilerin dile getirdiği anlaşmanın maddeleri' diyor. Nedir bu? 'KCK operasyonlarına tepki', Kılıçdaroğlu'ndan isteniyor bu. 'Demokratik özerklik ilanı'. Bunlar yerine geldi işte. 'KCK operasyonlarına tepki', KCK'ya üye oldukları iddiası ile tutuklanan sanıklara özgürlük vaadinde bulunması. Bulunmadı mı? Bulundu. Demokratik özerklik ilanı, Kılıçdaroğlu, 'yerel yönetimlerin özerlik şartını aynen kabul edeceğiz, onlara özerlik vereceğiz aynı Avrupa'daki gibi'  demedi mi? Dedi. Oradaki ifadesi. 'Belediye başkanlarına sahip çıkılacak'.  'Halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarının aylarca gözaltına tutulmasını istemiyoruz' diye konuştu. Orada konuştu. İşte anlaşma denilen şey bu.  'Başsavcıya sorma şartı', 'anadilde eğitim şartı' bunların hepsinin vaadini zaten orada kendisi de yaptı. Bu tabii bir sözlü anlaşma, yazılı anlaşma diye bir şey benden çıkmadı zaten. Böyle bir ifadem yok, sözlü bir anlaşma ve bunu BDP’liler söylüyor.”
       
“DİŞİMİ SÖKECEKMİŞ BÖYLE BİR ŞEY Mİ OLUR?”
       
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuya ilişkin “Eğer Başbakan bunu kanıtlarsa ben genel başkanlıktan istifa edeceğim” dediğinin anımsatılması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bunlar söylediği şeyler zaten. O gün meydanda bunları zaten söyledi.  Ama bu söylenenler bir sözlü anlaşmanın gereğiydi ve bunları da yaptı. Ama çok daha öte, şu ifade enteresan. Benim için adam, 'dişlerini sökeceğim' diyor. Allah aşkına benim meydandaki hitabet tarzım farklı olabilir ama siz benden  Kılıçdaroğlu için, Bahçeli için, ya da bir başkasına yönelik, buna benzer bir  ifade duyduysanız bana bunu söyleyin. Ben bundan dolayı özür dileyeyim. Sen hesap uzmanı mısın, diş hekimi misin? Böyle bir ifade kullanılır mı? Dişimi sökecekmiş,  böyle bir şey mi olur? Siyasi literatürde geçmişte vardı 'Çankaya’dan indireceğim' diyenler. Akıl hocası böyle olunca tabii iş buralara varıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!