O buldu asker vurdu

Güncelleme Tarihi:

O buldu asker vurdu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 02, 2010 00:00

Siirt’in Pervari İlçesi’nde bir grup PKK’lı önce Komando Taburu’nun üs bölgesine saldırdı, sonra da askerlere destek için bölgeye giden koruculara pusu kurdu.

Haberin Devamı

ÂÂ

Çatışmada 1 subay, 1 uzman çavuş; pusuda ise 3 köy korucusu şehit oldu. Yoğun ateş karşısında teröristler çekildi. İnsansız Hava Aracı devreye girdi. Bu kez yerleri belirlenen teröristlerin kaçış noktalarına ateş açıldı. 12 PKK’lı öldürüldü.

SİİRT’in Pervari İlçesi’ne bağlı Doğan Köyü yakınlarında konuşlu Komando Taburu’nun koruma üs bölgesine önceki gece saldıran PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada, 1 üsteğmen 1 uzman çavuş ile 3 korucu şehit oldu, 1 er yaralandı. Olaydan hemen sonra havalandırılan İHA’ların yerini belirlediği 12 PKK’lı ise öldürüldü.

5 ayrı noktadan ateş açıldı

Komando Taburu’nun, komşu Sarıyaprak Köyü yakınlarındaki Değirmentaşı Tepe’deki koruma üs bölgesine önceki gece saat 23.00 sıralarında kalabalık bir PKK’lı grubu uzun namlulu silahlarla saldırdı. Teröristlerin bir bölümü 5 değişik noktadan ateş açarken, bir grup da taburun koruma üs bölgesine sızma girişiminde bulundu. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşle Konyalı Üsteğmen Mustafa Çuhadar şehit olurken, Karaman Ermenek’ten Uzman Çavuş Yunus Berber helikopterle hastaneye kaldırılırken şehit oldu, er Seçkin Kırbaçırmak da yaralandı.

İHA’lar devreye girdi

Doğanköy’den sevk edilen bir korucu timi, askerlere destek için giderken PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürüldü. Teröristler, çapraz ateşe aldığı timdeki Şevket Babat, Halit Bulut ve Mehmet Kaplan adlı korucuları şehit etti. TSK, olaydan sonra, önce üs bölgesine ardından da koruculara pusu kuran ve ardından kaçmaya çalışan teröristlerin yerini İHA’larla (İnsansız Hava Aracı) belirledi ve operasyon için düğmeye bastı.

Sıcak temas sağlandı

Haberin Devamı

Komando Taburu’nun üs bölgesine sızamayan teröristler yoğun ateş karşısında kaçarken, İHA’dan alınan bilgiler doğrultusunda ilk olarak Kobra ve Süper Kobra helikopterlerle teröristlerin kaçış noktalarına ateş açıldı. Ardından ise komandoların amansız takibi başladı. Takip sonuç verdi ve kaçan teröristlerle sıcak temas sağlandı, 12 terörist öldürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!