O aslında bir profesör

Güncelleme Tarihi:

O aslında bir profesör
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2009 17:13

GİNE’de üniversitede Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde profesör olarak görev yaptığını söyleyen 53 yaşındaki Osman Toureh, mülteci olarak geldiği Eskişehir’de bir caminin tuvaletini temizliyor.

TUVALETLERİ TEMİZLİYOR

Kendisinin aynı zamanda boksör, judocu ve basketbolcu olduğunu belirten Toureh, 5 çocuğunu, eşini ve annesi de Türkiye’ye getirip Eskişehir’e yerleşmek istediğini söyledi.

Gine’den mülteci olarak Türkiye’ye gelen ve 17 aydır Eskişehir’de kalan Toureh, bir aydan bu yana Kırmızıtoprak Mahallesi’ndeki Alem Camii’nin tuvaletinde çalışıyor. Ülkesinde mafyanın etkin olduğunu öne süren Osman Toureh, bu yüzden Gine’den ayrıldığını söyledi. Eşi, 5 çocuğu ve annesinin ise Senegal’e gittiğini belirten Osman Toureh, Gine’de Naser Üniversitesi’nde Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde profesör olarak görev yaptığını kaydetti. Aynı zamanda boks, judo, futbol, basketbol ve atletizm sporlarıyla da uğraştığını anlatan Toureh eşini, çocuklarını ve annesini de Türkiye’ye getirmek istediğini söyledi. Segal’den uçakla kişi başına Türkiye’ye 700 dolara gelindiğini kaydeden Osman Toureh, “Ben asgari ücretle cami tuvaletinde çalışıyorum. İşimden memnunum. Para biriktirip ailemi Türkiye’ye getirmek istiyorum. Müsüman olduğum için başka ülkeye gitmek istemiyorum. Eskişehir’i çok sevdim. Ailemle birlikte burada yaşamak istiyorum” dedi.

Alem Camii imamı Mustafa Torun da, cemaatin Osman Toureh’e sahip çıktığını söyledi. Mustafa Torun, “Biz kendisini bir aydır tanıyoruz. Cemaat olarak kendisine maddi ve manevi yardımda bulunuyoruz. Osman Toureh çok çalışkan ve dürüst biri. Ülkesinde profesörlüğünün yanı sıra sporla da ilgilenmiş. Toureh, mahallemizin geçlerine spor yaptırabilir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!