O artık büyükelçi

Güncelleme Tarihi:

O artık büyükelçi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 21:04

Dışişleri Bakanlığı’nda bazı büyükelçilerin merkeze alınması, bazı büyükelçiliklere de atama yapılmasına ilişkin karar dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Kabul belgesi gelmediği için daha önceki kararnamede ismi yer almayan Merve Safa Kavakçı, kabul belgesi geldiği için dünkü kararnamede yer aldı. Kavakçı resmen Türkiye’nin Kuala Lumpur (Malezya) Büyükelçisi oldu.

Haberin Devamı

Bakanlık Müşaviri Ali Davutoğlu Tanzanya-Darüsselam Büyükelçiliği’ne; Bakanlık Özel Müşaviri Ahmet Akif Oktay Budapeşte Büyükelçiliği’ne; Genel Müdür Durmuş Ersin Erçin Seul Büyükelçiliği’ne; Malezya-Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu Valetta Büyükelçiliği’ne; Genel Müdür Yardımcısı Fatma Ceren Yazgan Gürcistan-Tiflis Büyükelçiliği’ne; NATO Daimi Temsilciliği’nde Elçi, Daimi Temsilci Yardımcısı Gülin Dinç Santiago Büyükelçiliği’ne; Genel Müdür Yardımcısı Ayda Ünlü Punom Pen Büyükelçiliği’ne; Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kamil Fırat Bişkek Büyükelçiliği’ne atandı.

21 TOPLANTI YAPILDI 1200 BARDAK ÇAY İÇİLDİ

2018 bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bir aylık maratonu bitti. Bütçenin komisyondaki sürecini rakamlaştıran TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü AK Partili Nejat Koçer, “Saatler süren toplantılarda 1200 bardak çay içildi, 150 bardak bitki çayı tüketildi, 225 saat toplantı yapıldı” dedi. Koçer, süreç boyunca 21 toplantı yapıldığını ifade etti. Koçer, “113 kamu kurum ve kuruluşu ile 110 üniversitenin bütçeleri görüşüldü. Toplam 763 milyar liralık dev bir bütçeden bahsediyoruz. Bütçenin 134 milyar TL’si eğitime, 127 milyar TL’si sağlığa ayrıldı” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!