Güncelleme Tarihi:
Sonra, yok olan Mu’nun ve denizlere gömülen Atlantis’in çok ileri uygurlaklar olduğu anlatılır, Mezopotamya ve Mısır’ın ancak bu çorbanın suyunun suyu olduğu iddia edilir.
Bütün bu rivayetleri duymuştum.
Ama Allah biliyor ya, Nuh’un gemisinin buharlı olduğundan haberim yoktu. Ayrıca sanıldığı ve resmedildiği gibi ahşap da değilmiş, metalden yapılmışmış.
ANKA ajansının haberinden alıntılar (20 haziran):
-Araştırmacılar, Nuh’un gemisinin kazanlı olup buharla çalıştığı bilgisini İslam alimlerinden Ömer Nasuhi Bilmen’in Kur’an tefsirindeki “Hz.Nuh’un gemisi sacdan yapılmış ve buharla çalışan bir gemiydi” ifadesine dayandırıyor. İlhami Yangın, Kırmızı Çizgi isimli dergide yer alan araştırmasında, dini kaynakları referans göstererek Hz. Nuh’un gemisinin Titanik gibi buharla çalıştığını iddia etti.
- Araştırmasını İslam alimlerinin yorumları ve Tevrat’a dayandıran Yangın, geminin 42.5 milyon santimetre küp, 50 bin ton ağırlığında, 205 metre ve 74 santim boyunda olduğunu kaydetti. Yangın, Elmalılı Hamdi Yazır’ın geminin buharla çalıştığına dair Kur’an’ın Hud suresinin 40’ıncı ayetindeki “Nihayet emrimiz geldiği ve tennur (kandır veya geminin kazanı) tutuşup parladığı zaman” cümlesinden yola çıkarak, “Gemi yelkenli olmayıp vapur gibi ocaklı ve istim gibi feveranlı yani kaynayıp fışkıran bir kuvvetle harekete geçmiştir” sonucuna vardığını bildirdi.
- İslami kaynaklardaki bilgilere göre, Hazreti Adem’in ölümünden sonra insanlar yeryüzünde çoğalıp, beraberinde hırsızlık, tecavüz ve dünya tarihinde ilk defa olmak üzere puta tapma olayları başlar. Bunun üzerine Allah (...) Hz. Nuh’a bir gemi inşa etmesini bildirir. Hz. Nuh’a inanmayanların yakında kopacak büyük tufanda boğulacağını bildirir. Hz. Nuh, Cebrail’in getirdiği bilgiler doğrultusunda gemiyi bitirir.
- Tevrat’a göre, büyük tufan 17 ay sürdü. Tufanda gemiye binenler kurtulurken, gemiye alınmayanlar Allah’ın gazabına uğradı. Tufan sona erince insanlar karada yeni bir hayata başladılar, çoğaldılar ve yeryüzüne dağıldılar.
BU HABERİN ÖZETİ:
Biz ilk demir-çelik gövdeli gemilerin 18’inci yüzyılda inşa edildiğini, sonra buharlı makineyi de İngiliz mühendis James Watt’ın 1780’lerde geliştirdiğini zannederdik, meğer Nuh Nebi’den beri bilinen bir âletmiş.
Demek ki 20’nci yüzyılda ‘batmaz’ diye inşa edilen Titanic daha ilk seferinde batarken, binlerce yıl önce Nuh’un inşa ettiği gemi 17 ay Tufan’a dayanabilmiş.
Bu araştırma, Darwincilerin suratına tokat gibi patladı, iyi oldu!
‘Bu konunun Evrim Teorisini ortaya atan Darwin ile ne ilgisi var?’ diyeceksiniz.
Yok gibi görünse de mutlaka vardır...