Novartis'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Novartisde toplu iş sözleşmesi imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2007 16:23

Petrol-İş ile ilaç firması Novartis Türkiye arasında süren toplu iş sözleşmesi sonuçlandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi çerçevesinde, ücretlerde ortalama yüzde 10 ile 25 oranlarında artış sağlandı. Novartis Türkiye'de ücretler ortalama, aylık 2 bin 200 YTL'ye ulaştı. Sosyal haklarda da yüzde 16'ya ulaşan oranlarda artış oldu.

Haberin Devamı

Petrol-İş'ten yapılan açıklamaya göre, sendika ile ilaç firması Novartis Türkiye arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 24 Mayıs'ta anlaşma ile sonuçlanırken, sözleşmenin imza töreni 4 Haziran'da Petrol-İş Genel Merkezi'nde yapıldı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi çerçevesinde, ücretlerde ortalama yüzde 10 ile 25 oranlarında artış sağlandı. Novartis Türkiye'de ücretler ortalama, aylık 2 bin 200 YTL'ye ulaştı. Sosyal haklarda da yüzde 16'ya ulaşan oranlarda artış oldu.

120 Petrol-İş üyesinin yararlanacağı, iki yıllık toplu iş sözleşmesi, 1 Ocak 2007 - 31 Aralık 2008 dönemini kapsıyor. Petrol-İş Başkanı Mustafa Öztaşkın, toplu iş sözleşmesinin bitirilmesinde katkısı olan tüm yönetici ve temsilcilere teşekkür ederek, “Üyelerimizin ekonomik ve sosyal haklarının yükseltilmesi yanında, Novartis Türkiye'nin ortaya koyduğu hedeflere ulaşılması için de katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

Novartis Türkiye Başkanı ve İlaç Sektörü Genel Müdürü Dr. Altan Demirdere de ücret sisteminde bazı değişiklikler yapıldığını, yeni sistem ile, sınırlı olan pastanın tüm çalışanlara en adil şekilde dağıtımının öngörüldüğünü söyledi. Demirdere, Novartis Türkiye'nin, kayda değer bir ihracatçı firma olmayı hedeflediğini ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!