Norveç Kralı Ankara'da Erdoğan'la görüştü

Güncelleme Tarihi:

Norveç Kralı Ankarada Erdoğanla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2013 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Norveç Kralı 5. Harald ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki basına kapalı gerçekleşen çalışma yemeğine, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan da katıldı.

Norveç Kralı Ankarada Erdoğanla görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Norveç Kralı 5. Harald törenle karşılanmıştı.

Çankaya Köşkü'nde 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşlarının çalındığı törende, Kral 5. Harald Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamladı. Törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kral 5. Harald'a, Hayrünnisa Gül ve Kraliçe Sonja da eşlik etti.

Haberin Devamı

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Kral 5. Harald ve eşleri Büyük Şeref Kapısının önünde basın mensuplarına poz verdi. Törende, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve diğer ilgililer de hazır bulundu.


Baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek Cumhurbaşkanı Gül ve Kral 5. Harald, Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenleyecekler.

ANITKABİR'İ DE ZİYARET ETTİ

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Norveç Kralı 5. Harald, Anıtkabir'i ziyaret etti. Kral 5. Harald, Anıtkabir'de ilk olarak Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Burada saygı duruşunda bulunan 5. Harald, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Kral 5. Harald'a, eşi Kraliçe Sonja ve resmi görevliler eşlik etti.

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ / Foto Galeri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!