Nörorehabilitasyon uzmanları İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Nörorehabilitasyon uzmanları İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 00:00

Nörolojik rehabilitasyon uygulamalarını dünya genelinde eğitimsel, yönetsel ve politik anlamda geliştirmeyi ve desteklemeyi hedefleyen 8. Dünya NöroRehabilitasyon Kongresi başladı.

Haberin Devamı

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongre hakkında bilgi veren kongre başkanı Prof. Dr. Ayşe Küçükdeveci, Türkiye'deki temsilciliğini Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimleri Derneği'nin yaptığı Dünya NöroRehabilitasyon Federasyonu'nun (WFNR), çalışmalarını 68 ülkede toplam 4 bin 500 üyesiyle gerçekleştirdiğini söyledi.

Küçükdeveci, dünyada sayıları milyonları bulan nörolojik özürlü bireylerin rehabilitasyon hizmetlerine erişimini sağlamak ve verilen hizmetleri geliştirmek için gerekli çalışmaları yürüten WFNR'ın 2 yılda bir yaptığı kongrede, nörolojik rehabilitasyonun ilgi ve uygulama alanı olan nörolojik özürlülüğe yol açabilen inme, multipl skleroz, parkinson hastalığı, omurilik yaralanmaları, beyin hasarları, nöropatik ağrı gibi tüm hastalık ve durumların, koruyucu, tedavi edici ve rehabilitatif yaklaşımlar bağlamında ele alındığını belirtti.

Haberin Devamı

FİZİK TEDAVİYLE İLGİLİ BİRÇOK UZMAN KATILIYOR

Kongreye, nörolojik rehabilitasyonla ilgilenen hekimler (fizik tedavi rehabilitasyon uzmanları, nörologlar, beyin-sinir cerrahları) ve fizyoterapist, psikolog, konuşma terapisti, iş-uğraşı terapisti, rehabilitasyon hemşiresi, ortez/protez uzmanı gibi ilgili sağlık profesyonellerinin katıldığını ifade eden Küçükdeveci, İstanbul'daki kongreye 1400-1500 katılım beklendiğini anlattı.

Küçükdeveci, bu yılki teması "NöroRehabilitasyonda Yeni Ufuklara Doğru" olarak belirlenen kongre kapsamında, nörorehabilitasyon alanında akademik ve klinik olarak en üst düzeyde olan otörler ve bilim adamlarının katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini, bu alandaki son yenilikleri paylaşacağını kaydetti.

8. Dünya NöroRehabilitasyon Kongresi ile eş zamanlı olarak 4. Tıbbi Rehabilitasyon Kongresi'nin de yapılacağını belirten Küçükdeveci, 5 salonun dünya kongresi, 1 salonun ise ulusal kongre oturumlarına ayrıldığını söyledi. Küçükdeveci, dünya kongresi programında 7 ana konferans, 10 profesörle buluş oturumu, 48 temalı sempozyum, 6 sözel bildiri oturumunun yer aldığını, ulusal kongrede ise 11 temalı sempozyum bulunduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!