NormalleÅŸmenin ardından üç ilden korkutan haberler!

Güncelleme Tarihi:

Normalleşmenin ardından üç ilden korkutan haberler
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 15, 2020 10:08

İki ilden peş peşe korkutan haberler geldi. Konya'da pandemi hastanelerindeki kapasite doluluk oranına ulaştığı belirtilirken Kastamonu Valiliği’nden yapılan açıklamada da Kastamonu merkez ve ilçelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış gözlendiği vurgulanarak maske takma uyarısında bulunuldu. Öte yandan benzer bir açıklamada Ardahan Valisi tarafından yapıldı. Vali açıklamasında ek tedbir kararları alındığını söyledi.

Haberin Devamı

Kastamonu Valiliği, maske takma uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, Kastamonu merkez ve ilçelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış gözlendiği vurgulandı.       

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ağız ve burnu kapatacak ÅŸekilde maske takılması ve sosyal mesafe kuralı ile iÅŸ yerleri için geçerli düzenlemeler yürürlükte olup bu kurallara uyulması, salgının durdurulması açısından önem arz etmektedir. Denetimle görevli kurumların denetimlerini çok daha yoÄŸun bir ÅŸekilde yapmaları ve kurallara uymayanlara para cezası uygulamaları yönünde talimatlandırılmıştır. Kurallara uymayan kiÅŸi ve iÅŸ yerleri hakkında 155 ve 156 numaralı telefonlara ihbarların yapılması vatandaÅŸlarımızın maÄŸduriyet yaÅŸamamaları ve Kovid-19 salgının önlenmesi için maske, mesafe ve kiÅŸisel hijyen kurallarına uyulması önem arz etmektedir."    Â

KONYA'DA PANDEMÄ° HASTANELERÄ°NDEKÄ° KAPASÄ°TE DOLULUK ORANINA ULAÅžTI

Haberin Devamı

Konya'da pandemi hastanesi olarak belirlenen iki hastanenin kapasitenin dolması üzerine yeni tespit edilen vakaların mağduriyet yaşamamaları adına bulundukları yerlerdeki hastanelere müracaat edebilecekleri ve tedavi altına alınabilecekleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya'da normalleşme sürecinin ardından korona virüs vakalarında artış yaşandı. Daha önce kentin pandemi hastanesi olarak belirlenen Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Beyhekim Devlet Hastanesinin kapasitesinin vaka artışları nedeniyle dolduğu öğrenildi. Yeni tespit edilecek vakaların, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına bulundukları yerlerdeki hastanelere müracaat edebilecekleri ve o hastanelerde tedavi altına alınabilecekleri kaydedildi. İlçelerde tespit edilen hastalarında, ilçelerdeki hastanelerde tedavi altına alınacağı öğrenildi. Kentte yaşanan vaka artışının Sağlık Bakanlığı tarafından da takip edildiği belirtildi.

ARDAHAN VE İLÇELERİNDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ      

Ardahan merkezi ve ilçelerinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske takma zorunluluğu getirildi.

Haberin Devamı

Vali Mustafa Masatlı, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin oy birliğiyle Kovid-19 kapsamında bazı ek tedbir kararları aldığını söyledi.     

Bugünden itibaren merkez ve 5 ilçede zorunlu hallerde evlerinden dışarıya çıkacak vatandaşların, kendileri ve diğer vatandaşların sağlığı için maske kullanmalarının zorunlu hale getirildiğini ifade eden Masatlı, "Ardahan'da dış kaynaklı olarak vaka sayısında artışlar oldu. Bizde aslında vaka sayısı son derece düşüktü. Başka illerden gelenlerden dolayı artış oldu. Örneğin 3 vakamız varken şu an bu sayı 18'e yükseldi. Biz de bunun daha da artmaması için bu ve benzeri bazı tedbirler aldık. Amacımız ilimizi vakada sıfır noktaya düşürmektir." diye konuştu. Masatlı, herkesin tedbirlere uymasını istedi.

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!