Noel Baba heykeline gece operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Noel Baba heykeline gece operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2006 13:05

Noel Baba Vakfı ile Demre Belediyesi'ni karşı karşıya getiren ve bir yıl önce ilçe meydanından alınıp Noel Baba Ören Yeri bahçesine konulan Noel Baba'nın (Aziz Nikolaus) bronz heykelinin, 20 mayıs gecesi gizlice kilise binasına taşındığı ortaya çıktı.

Noel Baba Vakfı tarafından Rus heykeltıraş Gregory Pototsky'a yaptırılan ve 6 Aralık 2000 tarihinde Demre Meydanı'na dikilen Noel Baba heykeli geçen yıl 4 Şubat'ta Demre Belediyesi tarafından Noel Baba Ören Yeri'nin bahçesine konuldu. Meydandaki yerine ise Demre Belediye Başkanı DYP'li Süleyman Topçu tarafından masallarda anlatıldığı gibi kırmızı- beyaz kostümlü, ak sakallı ve sırtında hediye torbası olan bakalit Noel Baba heykeli dikildi.

Bakalit heykele tepki gösteren Noel Baba Vakfı, Başkan Topçu'yu olayı basitleştirmekle suçladı.

HEYKELE GECE OPERASYONU

2005 şubat ayından bu yana Noel Baba Ören Yeri'ndeki kilise bahçesinde duran bronz Noel Baba heykeli, kemiklerinin 1087'de İtalya Bari'ye kaçırıldığı tarih olan 20 Mayıs gecesi yer değiştirdi. Kilise bahçesine giren kimliği belirsiz kişiler, heykeli bahçeden alıp kilisenin ortasına taşıdı. Sabah durumu farkeden bekçiler, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile kazı heyetinin talimatı üzerine heykeli hemen eski yerine koydu.

Heykeli kimlerin kilise binasına taşıdığı araştırılırken, Noel Baba Vakfı'ndan yapılan açıklamada, heykelin vakıf tarafından taşındığı belirtildi. Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut'un imzasını taşıyan açıklamada, şöyle denildi:

“Sahibi olduğumuz heykel, Noel Baba Ören Yeri'nde emaneten duruyor. İşte bu durum karşısında biz de 20 Mayıs 2006 günü (İtalya Bari'de Aziz Nikolaus'un 1087 yılında kemiklerinin kaçırıldığı gün olarak kutlanıyor) bronz heykeli, o güne saygı olarak içeride daha iyi bir yere koymayı uygun gördük. Fakat, aynı gün sabahı ören yeri görevlileri, heykeli sergilendiği yere tekrar koymuştur. Heykel ören yeri içinde olması gerektiği bir yerde sergilensin ya da tarafımıza iade edilsin.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!