Nobel Birliği

Güncelleme Tarihi:

Nobel Birliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 02:23

Avrupa Birliği o çok eleştirilen Nobel Barış Ödülü’nü dün Oslo’da düzenlenen ödül töreninde aldı. Törene 27 Avrupa Birliği ülkesinin 21’inin devlet ve hükümet başkanları katıldı. Bir zamanların düşman kardeşleri Almanya ve Fransa’nın liderleri törende elele tutuşup büyük alkış alırken, İngiltere Başbakanı Cameron ise törene gitmedi.

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği’nin başlıca 3 kuruluşunun liderleri, dün Norveç’in başkenti Oslo’daki törende, Nobel Barış Ödülü’nü aldı. AB, iki dünya savaşının ardından kıtayı yeniden birleştirmesi nedeniyle bu ödüle layık görülmüştü. Törende ödülü Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz birlikte aldı. Açık bir AB yarışmasında seçilen 4 genç Avrupalı da onlara eşlik etti.

MİNİ ZİRVE GİBİ

Törene, 27 Avrupa Birliği üyesi ülkenin 21’inin devlet ya da hükümet başkanları katıldı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile François Hollande’ın yan yana oturduğu törene, Norveç Kralı 5’inci Harald ile kraliyet ailesi (küçük resim) de katıldı. Hollande ve Merkel’in el ele tutuşması büyük alkış aldı. Avrupa Komisyonu, yaklaşık 930 bin euro tutarındaki ödülün ihtiyaç duyan göçmen çocukları için kullanılacağını açıklamıştı. Ödülün, tam da kemer sıkma politikalarının Avrupa genelinde sosyal gerilimleri artırdığı bir dönemde verilmesi eleştiriliyordu.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı David Cameron ise törene gitmeyip İngiliz Parlamentosu’nda gazetecilerle bir araya gelmeyi tercih etti, “O büyük toplantıya gitmemem için bir bahane yarattığınız için teşekkür ederim” dedi. Öte yandan bu yılın fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi dallarındaki Nobel ödülleri de İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen  törenle sahiplerine verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!