Nilgün Soydan: O benim babamı öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Nilgün Soydan: O benim babamı öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2010 17:56

DİSK Eski Genel Başkanı Kemal Türkler'in öldürülmesine ilişkin hakkında 3. kez verilen beraat kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından sanık Ünal Osmanağaoğlu'nun tekrar yargılanmasına devam edildi. Kemal Türklerin kızı Nilgün Soydan, sanık Ünal Osmanağaoğlu'nun babasının katili olduğunu söyleyerek, "Osmanağaoğlu babamın katillerinden biridir. O benim babamın katili olarak tescillenene kadar mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

Haberin Devamı

KEMAL TÜRKLER'İN ÖLDÜRÜLMESİ DAVASI

SANIK OSMANAĞAOĞLU DURUŞMAYA KATILMADI

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu Ünal Osmanağaoğlu katılmadı. Davaya Türkler'in eşi Sabahat Türker, kızı Nilgün soydan katıldı. Duruşmayı ayrıca DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve birçok DİSK üyesi izledi.

Mahkeme Başkanı Atilla Tanrıvermiş, celse arasında mahkemeye başkanlık eden hakim Ali Asker Kazak'ın davadan çekildiğini belirtti. Sanık Osmanağaoğlu'nun rahatsız olduğunu bildirir dilekçenin mahkemeye ulaştığını hatırlattan Mahkeme Başkanı Tanrıvermiş, Osmanağaoğlu'nun 13 Temmuz 2010 tarihinden itibaren 10 günlük rapor aldığını söyledi. Mahkeme Başkanı Tanrıvermiş Yargıtay Ceza Kurulu'nun bozma kararını okudu.

Haberin Devamı

YARGITAY BOZMA KARARINA UYULMASINA KARAR VERİLSİN

Şikayetçi avukatı Rasim Öz uzun yıllar davayı yakından takip ettiğini belirterek, "Yargıtay Ceza Kurul Kararı usul ve yasaya uygun olduğundan bu karara uyulması yönünde talepte bulunuyoruz. Yargıtay Bozma Kararına uyulmasına karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

SAVCI: SANIĞIN SON SAVUNMASI ALINSIN

Cumhuriyet savcısı Uğur Sürmeli daha önce beraat kararının sanık Osmanağaoğlu aleyhine bozulduğunu belirterek, CMK gereğince sanık hakkında verilecek karardan önce sanığa Yargıtay bozma kararına karşı diyeceklerinin sorulmasını talep etti.

Sanık avukatı Selçuk Sunay savcının mütalaasına katıldıklarını belirterek, "Ceza Genel Kurulu kararının tarafsız olmadığını iş bu sosyada medya marifetiyle yargının etkilenmeye çalışıldığına inanıyoruz. Müvekkilim bu dosyanın haricinde kamuouyunda Bahçelievler katliamı olarka bilinen dosyada yargılanmış hakkında mahkumiyet kararı verilmiş mahkumiyet kararına karşı müvekkilimin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yaptığı müraacat neticesinde Türkiye'nin mahkumiyetine karar verilmiştir. Tarafımızca bu mahkumiyet kararının ardından AİHM gidilecektir. Ayrıca Ceza Genel Kurul kararında yargıtay hakiminin muhalefetinin olduğu, muhalefet şerhinin bulunmadığı gözönüne alınarak bu eksikliğinde giderilmesine karar verilmesini talep ediyoruz. Bizce üzerinde beyanda bulunabileceğimiz bir Ceza Genel Kurul Kararı yoktur. Çünkü muhalefet şerhleri gerekçesiz olarak acele mahkemenize gönderilmiştir" dedi.

Haberin Devamı

DURUŞMA YARINA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti sanık Osmanağaoğlunun 10 günlük istirahat raporunu sağlık ocağından bir tabipten aldığını bu nedenle duruşmada hazır edilmediğini belirtti. Mahkeme heyeti sanığın tam teşekkülü bir hastaneden geçirilerek rapor alınmasına ve duruşmada hazır edilmesine karar verdi. Duruşma 21 Temmuz 2010 Çarşamba gününe ertelendi.

"ADALETİN BİRAN ÖNCE UYGULANMASINI İSTİYORUZ"

Adliye Çıkışı basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Kemal Türkler'in katliamında tam 30 yıl geçti.Bu davanın başlamasından ise bugune kadar 14 yıl geçti. Bir insan öldürüldü işçilerin gerçek liderlerinden biri katledildi. Bizim için önemli bir dava.

Haberin Devamı

Bakırköy'de beraat kararları veriliyor, Yargıytay'da bozuluyor. Bu davanın mahkeme başkanı da davadan çekildi.

Sanık hakkında tam teşekkülü rapor istendi. Dava yarına ertelendi. Benimle ilgili davada yarın Sultanahmette görülecek. Bakın

DİSK nelerle uğraşıyor. DİSK ile ilgili hergün bir duruşma var. Biz adaletin biran önce uygulanmasını istiyoruz" dedi. Çelebi katilin belli olduğunu söyleyerek, davanın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

"SANIK OSMANAĞAOĞLU BABAMIN KATİLİ"

Kemal Türkler'in kızı Nilgün Soydan sanık Ünal Osmanağaoğlu'nun babasının katili olduğunu söyleyerek,"Osmanağaoğlu babamın katillerinden biridir. 30 yıldır kadar hep mücadele verdim. O benim babamın katili olarak tescillenene kadar mücadelemi sürdüreceğim.Duruşma yarına ertelendi. Buradan sesleniyorum Ünal Osmanağaoğlu sen babamın katilisin. Sen babamın katillerinden birisin bunu tescillticem ondan sonrada rahat edecem. AİHM de gidecez . Davanında zaman aşımına uğrayacağını düşünmüyorum. Olaya tanığım, o benim babamı öldürdü. Babamı öldürdüğünde ben 18 yaşındaydım. şimdi 48 yaşındayım. Ben babamın katilini tanıyorum, onun babamı öldürdüğünü gördüm" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şikayetçi Sabahat Türker ve Nilgün Soydan'ın avukatları davanın 22 Temmuz 2010'da zamanaşımından düşebileceğini söyledi.

İLK DAVA 1981'DE AÇILDI

DİSK Kurucusu ve Genel Başkanı Kemal Türkler, 22 Temmuz 1980'de Merter'de, evinin önünde öldürülmüştü.

Cinayetle ilgili ilk dava 1981 yılında Ankara Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi’nde açıldı. Bu davada karar 7 Nisan 1987 tarihinde çıktı. Abdülsamet Karakuş ve Aydın Eryılmaz adlı tetikçiler Türkler'i öldürmekten 12'şer, olayda kullandıkları aracı gasp etmekten de 20'şer yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. 1999'dan beri Kemal Türkler'in katil zanlısı olarak yargılanan Ünal Osmanağaoğlu'na 2003, 2007

ve 2009 yılında verilen 3 beraat kararı Yargıtay'da bozuldu ve her defasında yeninden yargılama yapıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!