Nikahsız eşini öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Nikahsız eşini öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2007 00:00

ADANA’da, uyuşturucu kullanmak ve hırsızlık suçundan sabıkalı işsiz 24 yaşındaki İbrahim Halil Uçan, 1.5 yıl önce kaçarak nikahsız evlilik yaptığı 1 çocuk annesi 17 yaşındaki O.C.yi bıçaklayarak öldürdü.

İddiaya göre, O.C, mahalleden tanıştığı İbrahim Halil Uçan ile arkadaşlık yapmaya başladı. Kısa süren arkadaşlıktan sonra uyuşturucu kullanmak ve hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan gençle evlenmek isteyen C, ailesinin izin vermemesi üzerine okulunu yarım bırakıp, 1.5 yıl önce kaçarak Uçan ile nikahsız evlilik yaptı. Ailesinin izni olmadığı için resmi nikah yaptırmayan çiftin 7 ay önce Feritcan adını verdikleri bir çocukları dünyaya geldi. İlk zamanlar eşine ilgi gösteren Uçann, aradan geçen bir kaç aydan sonra O.C'yi dövüp şiddet uygulamaya başladı. Genç kadın, yaşadığı sıkıntıları kaçtığı için görüşmediği ailesine anlatıp yardım isteyemediği için eşinin baskılarına katlanmak zorunda kaldı.

SON TARTIŞMA ÖLÜM GETİRDİ

Dün akşam çift, Uçan’ın aşırı alkol olması nedeniyle tartıştı. Çift, aynı evde yaşadıkları Uçan’ın annesi 49 yaşındaki Zeynep Uçan’ın araya girmesi üzerine sakinleşti. Geç saatlerde odasına çekilen çift, yeniden tartıştı. Kavga seslerinin kesilmesi üzerine uykuya dalan Zeynep Uçan, bir saat sonra torununun ağlamasına uyandı. Feritcan’ın ağlamasına rağmen gelininin sesini duymayan Zeynep Uçan, kontrol etmek için odasından çıktı. Yatak odasına giren Uçan, kapı önünde gelini O.C'yi kanlar içindeki cesedini bulunca çığlıklar attı.

Eve gelen komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemede, biri kalbine diğerleri göğüs kısmına olmak üzere vücudunda 5 bıçak darbesi bulunan O.C'nin ihbar saatinden yaklaşık 2 saat önce öldüğü saptadı. C’nin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Kanlı ellerini mutfakta yıkadıktan sonra kaçan katil zanlısı İbrahim Halil Uçan’ın ise yakalanması için soruşturma başlatıldı.

YUVAM YIKILDI

Torunu Feritcan’ı komşularına bırakan ve ifade vermek için Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Zeynep Uçan, olayı şöyle anlattı:

“Torunumun ağlama sesi üzerine yatak odasına girdiğimde gelinimi kanlar içinde yerde gördüm. Ne olduğunu anlamaya çalışırken oğlum da mutfakta kanlı ellerini yıkayıp, kaçtı. Sürekli kavga ediyorlardı. Yine tartıştılar, ben de önemsemedim. Torunumun ağlaması üzerine bakmak için odanın kapısını açmaya çalıştım, itekledim kapı açılmadı. Zorlayınca araladığım kapının arkasında gelinim kanlar içinde yerde yatıyordu. Bu sırada oğlum da mutfaktaydı. Sonra da kaçıp gitti. Kocam öldüğünde ocağım sönmemişti. Ama şimdi söndü. Keşke ben ölseydim. O daha çok gençti.”

ZORLA KAÇIRILDI

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından O.C'nin cenazesini teslim alan yakınları ise, C’nin nüfus kayıtlarına göre 17 olan yaşının yanlışlıkla yazıldığını gerçek yaşının 15 olduğunu, 1.5 yıl önce İbrahim Halil Uçan tarafından zorla kaçırıldığını iddia etti. O.C’nin, ölüm tehditleri nedeniyle Uçan ile birlikte kaldığını ileri süren yakınları, “O., kendi kaçmadı, zorla kaçırıldı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!