Güncelleme Tarihi:
Dr. Bahçacı, yaptığı açıklamada havadaki ani değişikliklerin mevsimler hastalıkları tetikleyebileceğini söyledi. Küresel ısınmaya bağlı olarak Türkiye'nin bu yıl kurak bir yıl yaşadığına değinen Bahçacı, "Özellikle ilimiz de havalar halkın tabiri ile çok dengesiz. Gece ile gündüz arasında sıcaklık farkı eskiye nazaran daha fazla. Gündüzleri güneşli olan hava güneşin batmasıyla bir anda soğumakta. Bu tür durumlarda vatandaşlarımız ani sıcaklık değişimine ayak uydurmada sorunlar yaşayabiliyor. Bunun sonucunda ise mevsimsel hastalıklar, özellikle nezle ve gibe karşı dikkatli olmakta fayda var" diye konuştu.
Nezle ve gripten basit tedbirler ile korunmanın mümkün olduğunu söyleyen Bahçacı, şu önerilerde bulundu:
“En önemlisi kişisel hijyene dikkat edilmeli. Eller sabun ve su ile sık sık yıkanmalı. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınılmalı. Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınılmalı. Kapalı ve kalabalık ortamlar sık sık havalandırılmalı. Kişisel hijyenin yanı sıra sağlıklı ve dengeli beslenmenin de hastalıklardan korunmada büyük öneme sahip. Mevsimsel sebze ve meyvelerin aşırıya kaçmadan tüketilmesi durumunda vücut direnci hastalıklara karşı artıyor. Bu mevsimde bolca bulunan ve C vitamini kaynağı olan narenciye ürünleri ile kış sebzelerinin tüketimine ağırlık vermeliyiz. Bu tür gıdalar vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı savunma mekanizmamızı güçlü kılar. Her gıdayı mevsiminde tüketmek lazım.”