New York’taki Türkler

Güncelleme Tarihi:

New York’taki Türkler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2002 21:59

Türkiye'de durmadan Türklerden şikayet ederim, sınırdan dışarı adım atınca da onlarsız olamam bir türlü.

Uzun zamandır ziyaret etmediğim New York'a bir kitap işi için gitmeden önce Marmara otellerinin genel müdürü Cem Gündeş ile sohbet ediyorduk.

Ben artık Nuh peygamber gibiyim, nereye gidersem gideyim yanımda tüylüleri de götürmek zorundayım. Ondan tek farkım gemimin olmaması. Amerika'ya iki kedi ve bir köpekle gitme fikrini kime açtıysam bana deliymişim gibi baktı ben de Cem Gündeş'e bu konuda dert döküyordum ki ‘‘neden bizim Manhattan'daki otelde kalmıyorsunuz’’ dedi.

The Marmara Manhattan'da daha önce de kalmıştım. New York'a iner inmez sanki kendi evinize giriyormuşsunuz hissini veren, sıcak, modern ve son derece de rahat bir yerdi orası. Ama kedi, köpek kabul etmeleri hem de bunu büyük bir keyifle yapmaları benim için yeni olan boyutuydu olayın.

The Marmara Manhattan Amerika'da büyük inşaat işleri yapan ve Türk olarak herkesin göğsünü gere gere iftihar etmesi gereken KİSKA şirketine ait olan bir otel. İlk önce otel olması planlanmamış 304 East 94th street (Tel: 212 427 31 00) adresindeki binanın. Bir apartman daireleri bloğu olarak inşa edilmiş. Ancak KİSKA'nın sahibi Oğuz Gürsel apartman yönetimi gibi bir rutin işle şirketin uğraşmasını istemediği için bu mekan hemen bir apart-otele dönüştürülmüş.

Uzun kalmalar için ideal çünkü Manhattan'da konforlu bir dairede bulabileceğiniz her şey sunulmuş size. Otelin finans ve pazarlama müdürü Mine Özpınar ve operasyonlar direktörü Ayşe Yavuz'un profesyonel ellerinde tıkır tıkır çalışan ve Manhattan'ın keyfini adada adeta ev sahibiymişsiniz gibi yaşamanız fırsatını sağlayan bu oteli daha önce denemediyseniz mutlaka deneyin. Biz Türklerin öyle fazla dayanışmalara girme adetimiz yok ancak en azından ilgiyi hak eden Türk kuruluşlarını da ihmal etmeyelim lütfen.

Bunu kendimiz için yapalım, çünkü onlar bize güzel şeyler sunuyorlar.

The Marmara Manhattan'ın beni beklediğinin verdiği rahatlıkla havalimanından çıkarken ilk gördüğüm Özer Dumankaya'nın gülümseyen suratıydı.

KAAN LIMOUSİNE'ın kurucusu Özer Dumankaya. Sıfırdan yaratmış şirketini. Amerika'daki diğer Türk şirketlerinin çoğunluğu gibi bu da bir aile şirketi. Gece gündüz, bazen uzun saatler boyunca uyunmadan yaratılan ailenin her ferdinin çalışarak katkı yaptığı bir mekanizma söz konusu burada. KAAN şehir içine, dışına her türlü seyahatinizi konforlu şekilde sağlayacak bir araba filosuna sahip. Ancak Özer Dumankaya sadece bu teknik işle yetinecek, işini böyle sınırlayacak bir insan değil.

Öğrencilere özellikle önem veriyor onun şirketi. Özellikle Amerika'ya yeni gelen Türk öğrencilerin seyahatlerini örgütlemekten başka onların karşılaşabilecekleri okulla, yerleşmeyle, gerekli belgeleri edinmeyle ilgili her türlü meseleyi çözmeye de hazırlıklı olduklarını belirtiyor Özer bey. Benim gibi New York'u çok iyi bilen bir insan bile bazı şeyleri çözebilmek için onun yardımına ihtiyaç duyuyorsa yeni gidecekler için onun sunacağı hizmetlerin büyük yararı olacağını da düşünüyorum.

11 eylül sonrasında seyahat sektörü ABD'de büyük darbe yiyince KAAN da zorlanmış tabii ki ama ayaktalar ve çalışıyorlar. Sizler de seyahatlerinizde bu Türk şirketini tercih edin, hem aynı kalitede hizmeti alacaksınız hem de başka şirketlerde zor bulanacak bir sıcaklıkla problemlerinizin çözülmeye çalışılmasının keyfini yaşayacaksınız.

KAAN LİMOUSINE (516) 352 4528. 1(888) 396 3600. kaanlimo@aol.com

Çok çalışmak, şirketini eliyle kazıyarak oluşturmak, zor şartlar altında çok zor bir piyasada ayakta durarak hizmet vermekten açılınca konu, arkadaşlarım Cevdet ve Adalet Gümüşdere'nin ‘‘Club America’’sını da unutmak mümkün değil tabii ki. Club America her türlü seyahat ve tur işlemlerinizi Amerika'ya özgü bir profesyonellik ve bizim alışık olduğumuz sıcaklıkla yapmaya hazır. Başka ülke vatandaşlarının yaptıklarını biz de yapalım kendi vatandaşlarımıza sahip çıkalım, işlerimizi onlara kaydıralım. Bu kaybedeni olmayacak sadece kazananları olabilecek bir önermedir, bunu da unutmayın.

CLUB AMERICA 51 East 42nd Street Suite 1406 Tel: (212) 972 28 65. Faks: (212) 953 7937 www.clubamerica.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!