New York balesi İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

New York balesi İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

İzmir Festivali'nde bu hafta New York City Ballet'i kaçırmayın

Amerika'nın en ünlü dans topluluğu ‘‘New York City Ballet’’ İzmir'e geliyor.

1 Temmuz Perşembe akşamı İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak topluluk, saat 21.30'da başlayacak gösteride, Peter Ilyitch Tschaikovsky, Igor Stravinsky, Samuel Barber ve George Gershwin'in eserlerini yorumlayacak. Kadrosundaki 90'a yakın sanatçı ile Amerika'nın en büyük dans topluluğu olarak kabul edilen, yeni yetenekler yetiştirme ve özgün eserler yaratma konusundaki çalışmalarıyla bir okul olarak nitelendirilen ‘‘New York City Ballet’’, bugüne kadar başta Avustralya, Pasifik, Güney Amerika olmak üzere, Sovyetler Birliği ve Kanada'nın bir çok büyük kentinde gösteriler yaptı.

Kültür ve sanat etkinliklerine verilen desteğin tüm Anadolu'ya yayılması gerektiğine inanan Osmanlı Bankası, 13. Uluslararası İzmir Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilecek ‘‘New York City Ballet (NYCB)’’ gösterisinin sponsorluğunu üstlendi.

Toplam 11 etkinliğin gerçekleştirileceği, 490 yerli ve yabancı sanatçının ağırlanacağı İzmir Festivali kapsamındaki New York City Ballet gösterisinin biletleri, İzmir Devlet Opera ve Balesi gişesi, Alsancak Vakkorama, Montrö McDonald's ve Karşıyaka D&R'ın yanı sıra Çeşme ve Kuşadası Turizm Danışma Büroları'ndan da temin edilebilir. Bilet fiyatları 2 milyon ile 6 milyon TL arasında değişiyor. Tarih: 1 Temmuz 1999 Perşembe, Saat: 21.30, Yer: İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

Erkmen'den iki proje

Türkçe'ye ‘‘Dublinliler’’, ‘‘Sanatçının Bir Genç Adam Olarak Portresi’’ ve ‘‘Ulysses’’ adlı kitapları çevrilen İrlandalı Yazar James Joyce, İzmir ile Dublin arasında başlatılacak diyaloğa esin kaynağı oluyor.

Joyce'un ''Ulysses'' adlı kitabını 4 yıllık çalışmanın ardından Türkçe'ye çeviren Nevzat Erkmen, bu kez 2 ayrı projeyi hayata geçirmenin peşinde. Halen Joyce'un ‘‘Finnegans Wake’’ adlı kitabını Türkçe'ye çeviren Erkmen, bu çalışmanın Ulysses'ten daha uzun süreceğini söylüyor. Sayısız eski metinlerde İzmirli Homeros'un anıtsal Akdeniz-Ege yolculuk serüveninin güncesi sayılan Odyssea'in, ‘‘Ulysses’’ ile kardeş yapıtlar olduğunu savunan Nevzat Erkmen, ''Odyssea ile Ulysses nasıl kardeş yapıtlarsa, James Joyce ve Homeros bence yazıtın kardeş başustalarıdır. Benim en büyük projem, bu 2 ustanın kenti olan Dublin ile İzmir'i kardeş kent yapmak. Bu benim düş tasarımımdır'' diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!