Nevzat Ak'a tahliye yok

Güncelleme Tarihi:

Nevzat Aka tahliye yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2001 00:00


Fatih Ormanı'ndaki 65 dönüm araziyi usulsüz şekilde üzerlerine geçirdikleri öne sürülen Nevzat Ak ile 13 adamının, ''Haksız menfat temin etmek'' ve ''Devlet arazisini elde etmek amacıyla gizli suç örgütü oluşturmak'' suçlarından yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 1 No'lu DGM'deki duruşmaya tutuklu sanık Nevzat Ak ile tutuksuz yargılanan Mehmet Arslan, Mehmet Erünsal, Yılmaz Özdeş, Erol Eyicik, Hidayet Demirbaş, Ahmet Berber, Nazmi Oktay, Remzi Longur, Ahmet Nezir Erciyes, Cüneyt Taşdelen, Hayri Cem, Veli Beyoğlu ve Abdulkadir Aksöyler katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Erdoğan Tınar, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kayınbiraderi Ali Şener ile ortaklığından meydana gelen bir uyuşmazlıkta Nevzat Ak'ın arabuluculuk ettiğini, ancak anlaşma sağlanamadığını anlattı. Tınar, iddia edildiği gibi Ak'ın kendisini tehdit etmediğini, bilakis tehdidin Ali Şener'den geldiğini ileri sürdü.

Tanıklardan Çatalca'ya bağlı Yalıköy ihtiyar heyeti üyesi Raif Onaran da, köydeki arazilerin bir kısmının tapu sahibi tarafından Nevzat Ak'a satıldığını, satış işlemi nedeniyle kimseye baskı uygulanmadığını söyledi.

Diğer 8 tanık da, arazi satış işlemlerinin kanunlara uygun olarak yapıldığını ve bir baskı unsurunun söz konusu olmadığını savundular. Daha sonra söz alan Nevzat Ak'ın avukatları, tahliye talebinde bulundular.

Cumhuriyet Savcısı, Ak'ın tahliyesi yönünde görüş bildirirken, mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suç, dosya kapsamı ve delil durumunu göz önünde bulundurarak, tahliye talebinin reddi yönünde karar verdi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıkların Fatih Ormanı'ndaki yaklaşık 10 trilyon lira değerinde 65 dönümlük araziyi, 26 Kasım 2000 tarihi ve öncesinde haksız menfaatle üzerlerine geçirdikleri belirtiliyor.

İddianamede Nevzat Ak'ın, ''haksız menfaat temin etmek'' ve ''Devlet arazisini elde etmek amacıyla yanında çalıştırdığı diğer sanıklarla gizli suç örgütü oluşturmak'' suçlarından 3 yıldan 6 yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılması isteniliyor.

Erol Eyicik, Mehmet Erünsal, Hidayet Demirbaş, Yılmaz Özdeş, Ahmet Berber, Hayri Cem, Veli Beyoğlu, Abdulkadir Aksöyler, Cüneyt Taşdelen,Remzi Longur, Ahmet Nezir Erciyes'in de ''Bu amaçla kurulan gizli örgüte üye olmak'' suçundan 2 ile 6'şar yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması istenilen iddianamede, Mehmet Arslan ile Nazmi Oktay'ın da ''Suç örgütü üyelerine yardım etmek'' 6 aydan 1'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor
.


Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!